Gemeente Binnenmaas

Laatste update werkzaamheden Moerdijkbrug

Hierbij een nieuwe update van de werkzaamheden aan de Moerdijkbrug:

Werkzaamheden


* De werkzaamheden met ernstige verkeershinder zijn afgerond. Alle tijdelijke verkeersvoorzieningen zoals barriers en gele belijning zijn verwijderd en de matrixborden op de verkeersportalen zijn weer teruggehangen boven de terug verschoven rijstroken. Vanaf vrijdag 15 augustus 06.00 uur rijdt het verkeer op de A16 Moerdijkbrug weer over alle rijstroken met volledige breedte en zonder slingers (of beter verschuiving van rijstroken).
* In de weken na 15 augustus zijn nog enkele afrondende werkzaamheden uitgevoerd, maar deze zijn in de nachtelijke uren uitgevoerd en hebben geen verkeershinder veroorzaakt.

Verkeersbeeld

Zowel in de vakantieperiode als na openstelling is het verkeersbeeld erg rustig en is er behoudens een incidenteel pechgeval geen verkeershinder geweest.

Mobiliteitsmanagement


* Rijkswaterstaat kondigde in april extra maatregelen af om de overlast te beperken die ontstond als gevolg van de werkzaamheden aan de Moerdijkbrug. Automobilisten die de avondspits van Rotterdam naar Breda meden, kregen 4 euro per keer dat de camera's hun kenteken niet registreerden. Ook konden automobilisten hun auto parkeren op het uitgebreide P+R terrein bij NS-station Lage Zwaluwe. Vanaf dit station vertrekt tijdens de spits 4 keer per uur een trein.

* Aan het project FileMijden A16 deden 2.700 automobilisten mee. Zij waren vooraf benaderd op basis van kentekengegevens die met behulp van camera's waren verkregen. Het ging om weggebruikers die deze route elke dag reden. Het resultaat overtrof alle verwachtingen: het aantal keren dat de route werd gemeden, bedroeg 900 per dag. Vooraf was berekend op een aantal tussen de 400 tot 800. Er vindt nog een onderzoek plaats onder de deelnemers van FileMijden om via deze manier inzicht te krijgen wat de ervaringen zijn aan FileMijden. Alle deelnemers hebben inmiddels hun beloning uitbetaald gekregen.

* Van het gratis P+R-terrein Lage Zwaluwe is door de automobilisten minder gebruik gemaakt dan verwacht. Het gratis P+R-terrein blijft in elk geval tot het einde van 2008 in gebruik. Afhankelijk van de behoefte zal in het najaar tezamen met NS worden besloten of het ook daarna nog gehandhaafd blijft. De tekstkarren met actuele reistijdinformatie zijn verwijderd, aangezien de werkzaamheden zijn afgerond.

gemeentehuis
Sportlaan 22
3299 XG Maasdam

postadres
Postbus 5455
3299 ZH Maasdam

telefoon
078 - 676 44 33

fax
078 - 676 19 58

e-mail
gemeente@binnenmaas.nl