Rode Kruis Belgie


Bijna vijftigduizend liter bloed in Oostende !

Bloed Feest! : eerste openluchtfeest voor alle bloedgevers succes ondanks wisselvallig weer

Bloedgevendoetleven : bloeddonoren redden elke dag opnieuw kostbare mensenlevens. Belangeloos en onbezoldigd. Daarom heeft Rode Kruis-Vlaanderen vandaag elke individuele bloedgever persoonlijk willen bedanken met een groots openluchtfeest in Oostende. De totale opkomst bedroeg bijna 10.000 mensen, die samen een kleine 50.000 liter bloed vertegenwoordigen.

Oostende en een deel van de Noordzee kleurde vandaag figuurlijk ?rood?. De bloedgevers en hun gezin konden genieten van allerlei attracties voor groot en klein : gaande van grootse springkastelen en een spectaculaire klimtoren voor de kleinsten over Vlaamse volkspelen en Amerikaanse Country-en-Western optredens tot muziekoptredens met onder andere Günther Neefs, Sandrine, Geena Lisa en Garry Hagger, die speciaal voor de bloedgevers een aangepaste versie maakte van zijn hit ?Het mooiste moment?

Nieuwe bloeddonoren blijven welkom

Dank zij Bloed Feest! hebben ook de toevallige voorbijgangers in Oostende kunnen kennismaken met de bloedactiviteiten van Rode Kruis-Vlaanderen. Een aantal van hen heeft zich daarbij opgegeven als toekomstig donor : nieuwe donoren blijven welkom zodat de bloedvoorraad te allen tijde optimaal kan blijven en het Rode Kruis alle dagen opnieuw mensenlevens kan redden.

Mechelen, 7 september 2008