Politie Rotterdam Rijnmond

Zondag 7 september 2008

* AANHOUDING NA FIETSENDIEFSTAL HETERDAAD

ROTTERDAM-CENTRUM - De politie heeft na een diefstal heterdaad twee mannen aangehouden.
In de nacht van zaterdag op zondag zagen agenten dat twee mannen bezig waren met het openbreken van de sloten van enkele fietsen bij station Blaak. Direct hierop zijn twee verdachten aangehouden en overgebracht naar een politie. Het tweetal, mannen in de leeftijd van 34 en 35, zonder vaste- woon of verblijfplaats is ingesloten voor nader onderzoek. Bij een van de verdachten troffen de agenten tijdens de fouillering, fietsonderdelen aan. De politie heeft drie fietsen in beslag genomen en op
het Hoofdbureau geplaatst. Gedupeerden kunnen aangifte doen van de diefstal van hun fiets, zodat deze teruggegeven kunnen worden.


* AANHOUDING NA DOORRIJDEN NA ONGELUK
ROTTERDAM-WEST - De politie heeft een bestuurder aangehouden nadat hij was doorgereden na het veroorzaken van schade. Zaterdagmiddag rond kwart voor vier kreeg de politie melding van meerdere getuigen die hadden gedaan dat een auto schade had veroorzaakt en daarna toch was doorgereden. Volgens een voorbijganger reed een auto met hoge snelheid uit de richting van de Spanjaardstraat en reed op de Tweede Schansstraat tegen een auto aan. Deze is vervolgens weer doorgereden, hetgeen een misdrijf is. Tijdens de aanrijding had de auto de bumper verloren. Direct daarop de is de politie een onderzoek gestart in de omgeving en uiteindelijk hebben agenten de man aangehouden bij zijn woning in de Pr. Mauritsstraat in Schiedam. Ook de beschadigde auto stond daar. De 43-jarige man is aangehouden door agenten, overgebracht naar een politiebureau en ingesloten voor nader onderzoek.


* AANHOUDING FIETSENDIEF DOOR POLITIE
ROTTERDAM-OOST - De politie heeft een man aangehouden die verdacht wordt van fietsendiefstal.
Zaterdagmiddag rond half twee kreeg de politie melding dat een man een gestolen fiets aan het aanbieden was bij een studentenhuis aan de Struisenburgdwarsstraat. Vervolgens was hij bezig met stelen van een andere fiets. Hierop werd door agenten een onderzoek ingesteld. Ze zagen in de omgeving de man en hielden hem aan. De 34-jarige Rotterdammer had ook geen ID bij zich en is overgebracht naar een politiebureau waar hij werd ingesloten voor nader onderzoek. De fiets die de man aan het aanbieden was, is door agenten in beslag genomen en meegenomen naar het bureau. Er is contact geweest met een rijwielhandel om te achterhalen wie de oorspronkelijke eigenaar is; dit heeft nog eigenaar opgeleverd.


* AUTO IN SLOOT / BESTUURDER AANGEHOUDEN
EILANDEN / SPIJKENISSE - De politie heeft een man aangehouden die onder invloed aan het rijden was.
Zaterdagavond rond acht uur is een automobilist met zijn auto in de sloot terecht gekomen. De 23-jarige Rotterdammer slingerde over twee rijbanen en is uiteindelijk door de bossages gereden en in de sloot terecht gekomen. Dit was ter hoogte van de Ouverturelaan op de Baljuwlaan. De man blies 980 ugl, maar verklaarde niet de bestuurder te zijn geweest. Wie het dan wel was, kon de man niet zeggen. De man is overgebracht naar een politiebureau waar hij is
* AANHOUDING NA DIEFSTAL VAN PUTDEKSELS
SCHIEDAM - De politie heeft twee mannen aangehouden die verdacht worden van de diefstal van putdeksels.
Zaterdagochtend rond half twaalf kreeg de politie melding van de diefstal van putdeksels. De mannen zouden zijn weggereden in een voetuig met drie wielen richting de Nieuwe Damlaan. Gewaarschuwde agenten stelden een onderzoek in en zagen het voertuig rijden op de BM van Haarenlaan. De politie hield het voertuig staande en trof in de laadbak twee putdeksel aan en een putkraag. Hierop hielden agenten het tweetal aan en bracht hen over naar een politiebureau. Daar werden de twee uit Schiedam, een 37- en een 39-jarige, zijn daar ingesloten voor verhoor en onderzoek. Een van de twee had ook nog een openstaande geldboete van ongeveer 600 euro.


* AUTO IN BESLAG NA NIET BETALEN BOETE
ROTTERDAM-ZUID - De politie heeft een auto in beslag genomen nadat de eigenaar ervan een boete niet had betaald. Vrijdagavond rond half negen zagen surveillerende agenten dat een auto dubbel geparkeerd stond op de Bas Jungeriusstraat. Toen de politiemensen de eigenaar van de auto controleerden, bleek dat de 36-jarige Rotterdammer nog ongeveer 500 euro aan openstaande boetes had. De man moest dit bedrag direct betalen. Aangezien hij dit niet kon, nam de politie de auto in beslag.


* AANHOUDINGEN NA INBRAAK IN POLITIEBUREAU

FEIJENOORD-RIDDERSTER - De politie heeft twee jongens aangehouden nadat één van hen had ingebroken in een politiebureau. Zaterdagavond rond kwart voor negen stelden enkele jongens bij een politiebureau aan de Maashaven zich verdacht op en zorgden voor geluidsoverlast. Toen agenten hierop poolshoogte kwamen nemen, bleek dat één van hen het politiebureau was binnengegaan. Een andere jongen, die buiten stond, verklaarde dat de man dat had gedaan omdat hij een bekeuring had gehad, en het daarmee niet eens was. De toegangsdeur van het bureau was vernield. De ontevreden verdachte was intussen het trapportaal ingelopen. Agenten riepen hem aan en trokken hem naar buiten. Ook de jongere broer van de 'inbreker' is aangehouden. De verdachte had naast de toegangsdeur, ook nog ruiten van twee andere deuren in het gebouw kapot gemaakt, mogelijk met een brandblusser. Ook was een regenpijp vernield. Bij de aanhouding van de verdachten is ook een diensthond ingezet. De twee, een 13-jarige jongen uit Capelle aan den IJssel en een 24-jarige Amsterdammer, zijn overgebracht naar een politiebureau en ingesloten voor nader onderzoek. Ze waren onder invloed van alcohol. De vader van het tweetal is op de hoogte gebracht.

Zaterdag 6 september 2008


* GROTE CONTROLE IN OPENBAAR VERVOER
CAPELLE AAN DEN IJSSEL - De politie heeft een in samenwerking met de RET een grote actie in het openbaar vervoer gehouden. Vrijdagavond van zeven uur tot half één 's nachts hebben agenten en controleurs van de RET een grote controle uitgevoerd in het metronet van Capelle aan den IJssel. Tijdens de controle schreven de medewerkers 11 bekeuringen uit voor ondermeer verontreiniging en roken in de metro. Daarnaast is er een passagier aangetroffen die een tas van een supermarkt bij zich had met daarin het hoofd van een paspop. Tevens had de man een mes bij zich. Het mes is door agenten in beslag genomen. Tijdens de controle zijn 1859 passagiers gecontroleerd, 309 mensen hadden geen geld vervoersbewijs bij zich.


* POLITIE VINDT TWEE STROOMSTOOTWAPENS BIJ VERDACHTE

ROTTERDAM-WEST - De politie heeft een man aangehouden die wordt verdacht van het bij zich hebben van een stroomstootwapen. Vrijdagochtend vroeg rond zes uur kreeg de politie de melding van een vechtpartij tussen een aantal mannen voor de deur van een winkel aan de 's-Gravendijkwal. Medewerkers van de afdeling Cameratoezicht hadden gezien dat één van de mannen mogelijk een stroomstootwapen bij zich had. Bij het zien van de gewaarschuwde agenten, maar de man met het wapen zich uit de voeten. Hierop volgde een achtervolging, waarna de man op de Mathenesserlaan kon worden overmeesterd. De 28-jarige man uit Rockanje had inderdaad het wapen bij zich en in zijn kleding vonden politiemensen nog een exemplaar; de twee stroomstootwapens zijn in beslag genomen door agenten. De verdachte is overgebracht naar een politiebureau waar hij is ingesloten voor nader onderzoek.


* POLITIE HOUDT ACTIE PREVENTIEF FOUILLEREN

ROTTERDAM-WEST - De politie heeft een actie preventief fouilleren uitgevoerd.
Agenten hebben vrijdag van zes uur 's avonds tot middernacht een aktie preventief fouilleren gehouden in de gehele wijk Spangen en Mathenesse. Met name gefouilleerd op het Marconiplein, omgeving Gustoweg, Galvanistraat/Keileweg en Spangen in de omgeving van Taandersplein, Bellamyplein en Mathenesserweg. Ongeveer 120 mensen gefouilleerd en geen wapens aangetroffen. De politiemensen kregen positieve reacties van mensen. In totaal 10 mini's geschreven voor fout parkeren. In het metrostation zijn 3 bekeuringen geschreven voor alcohol nuttigen en roken door agenten in burgerkleding.


* TWEE AANHOUDINGEN VOOR BELEDIGING
ROTTEDAM-ZUID - De politie heeft twee personen aangehouden die wordt verdacht van ondermeer belediging.
Vrijdagavond rond half elf kreeg de politie melding dat bij een muziekcentrum bij de Zuiderparkweg twee mensen overlast bezorgden. Ze vielen vrouwen lastig en vertoond agressief gedrag. Tevens waren ze onder invloed van alcohol. Ze wilden niet weg gaan en bedreigden de beveiligers. Toen ze tegen agenten 'kankerhonden' zeiden, hielden de politiemensen ze aan. De twee mannen verzetten zich, en wilden wegrennen. Agenten gebruikten pepperspray tegen het agressieve tweetal. Ze kon onder bedwang worden gekregen bij het Zuiderterras. Bij de aanhouding is een van de politiemensen gewond geraakt aan zijn hand, pink uit de kom. Beveiligers hebben geassisteerd bij de aanhouding. De verdachten, een 19-jarige uit Moordrecht en een 24-jarige uit Nieuwerkerk aan den IJssel zijn overgebracht naar een politiebureau waar ze werden Vrijdag 5 september 2008


* RIJ-INSTRUCTEUR ONDER INVLOED
HEENVLIET - Het rijbewijs van een 63-jarige rij-instructeur, afkomstig uit Melissant, is donderdagmorgen ingevorderd. Rond kwart voor elf werd de instructeur met achter het stuur een 19-jarige leerling op de Groene Kruisweg gecontroleerd. Tijdens de alcoholcontrole bleek dat de man teveel alcohol had gedronken. Hierop werd hij aangehouden en werd de leerling door de politie thuis gebracht.
Op het politiebureau bleek de man 2.1 promillage alcohol in zijn bloed te hebben. Zijn rijbewijs is ingevorderd. De rechtbank besluit later of de man zijn bevoegdheid tot het geven van rijlessen behoudt.

Aanvullend bericht: DE EILANDEN / HEENVLIET - De politie heeft donderdag 4 september rond 11:00 uur het rijbewijs van een 63-jarige rij-instructeur uit Melissant in beslag genomen die onder invloed was van alcohol. De politie kreeg een melding dat er voor het CBR onenigheid was ontstaan tussen de instructeur en de examinator. De examinator meldde dat de instructeur te laat met de kandidaat was verschenen en een alcohollucht rook. Toen de politie bij het CBR arriveerde, was de instructeur met de kandidaat verdwenen. Na een korte zoektocht vond de politie de instructeur en de kandidaat op de Groene Kruisweg ter hoogte van Geervliet. De instructeur blies tijdens de controle 865 ugl. Zijn rijbewijs werd vervolgens ingevorderd. De politie onderzoekt de toedracht.


* AUTO-INBREKER AANGEHOUDEN
KRALINGEN-CROOSWIJK - Een 50-jarige auto-inbreker is afgelopen zaterdag op de Willem Ruyslaan aangehouden. De man werd op heterdaad door burgers betrapt, waarna direct de politie werd gebeld. De verdachte had uit de auto een radio en frontje getrokken en daarmee het dashboard vernield. Tevens had jij diverse cd's op zak en twee zonnebrillen, ook deze waren van diefstal afkomstig. De man is ingesloten voor verhoor.


* AANHOUDING MET WAARSCHUWINGSSCHOT
FEIJENOORD-RIDDERSTER - De politie heeft een drie mannen aangehouden nadat ze iemand hadden bedreigd. Bij de arrestatie is een waarschuwingsschot gegeven.
Donderdagavond rond acht uur zag een politiemedewerker in vrije tijd op straat dat enkele mensen ruzie met elkaar hadden, één van hen had een vuurwapen in zijn handen. Dit was op de Dahliastraat. De agent waarschuwde daarop de collega's. De politiemensen stelden direct een onderzoek in de omgeving in en zagen daar rond half negen de auto rijden waarin de drie verdachten waren weggereden. Met een BTGV, een benaderingstechniek voor gevaarlijke verdachten, is de auto op de Johannes Brandstraat tot stilstand gedwongen. Een van de verdachten volgde de instructies van de agenten niet op. Hierop loste de politie een waarschuwingsschot. Het drietal is hierop aangehouden. De mannen, Rotterdammers in de leeftijd van 19, 21 en 22, zijn overgebracht naar een politiebureau voor nader onderzoek. Bij één van de mannen is in zijn woning een vuurwapen aangetroffen en hoeveelheden cocaïne en heroïne. Deze goederen zijn in beslag genomen. De politie onderzoekt de toedracht.


* POLITIE ROLT HENNEPKWEKERIJ IN MAASSLUIS OP

WATERWEG-NOORD / MAASSLUIS - De politie heeft donderdag 4 september 3 mannen, een 46-jarige uit Wesepe, een 24-jarige uit Maassluis en een 21-jarige uit Hoek van Holland, aangehouden voor hennepteelt.
De politie kreeg donderdagmiddag een melding binnen dat er mogelijk hennepafval in een wit busje werd geladen aan de Stationsstraat. De politie
trof inderdaad vuilniszakken met materiaal aan en is vervolgens naar het huis van de aanwezige verdachte gegaan. In zijn huis aan de Fenacoliusstraat werden spullen voor een kwekerij aangetroffen. Hierop zijn de man en de andere aanwezige personen in het huis aangehouden. Energiebedrijf ENECO stelde vast dat er tevens sprake was van diefstal van stroom. De goederen zijn in beslag genomen en vernietigd. De politie onderzoekt de toedracht en wie verantwoordelijk is voor de kwekerij.


* POLITIE HOUDT VERDACHTE AAN NA MISHANDELING

ROTTERDAM-CENTRUM - De politie heeft een vrouw aangehouden die een andere vrouw geslagen had.
Donderdagavond rond half negen kreeg de politie melding van een vechtpartij / mishandeling op de Zwarte Paardenstraat. Daar zou een vrouw een andere vrouw hebben geslagen. Daar zagen ze op straat een vrouw, die haar identiteit niet kenbaar wilde maken. Hierop hielden agenten de 61-jarige Rotterdamse vrouw aan. De politiemensen hebben tevens een woning bezocht aan diezelfde straat waar het slachtoffer woonde. Deze 47-jarige Rotterdamse vrouw verklaarde dat ze bezig was met het uitlaten van honden. Deze vrouw was aangesproken door de 61-jarige die het blijkbaar met de gang van zaken niet eens was. Zij sloeg hierbij de 47-jarige in haar gezicht met gebalde vuist. Ze liep hierbij een verwonding op in haar gezicht. De ruzie in vermoedelijk al langer gaande. De vrouw gaat naar het ziekenhuis voor de behandeling van haar verwoning.


* POLITIE VIST VERWARDE MAN UIT MAAS
FEYENOORD-RIDDERSTER/. De politie trof donderdag 4 september, rond 19:00 uur, een man zwemmend in de Maas aan. De politie had eerder een melding gekregen dat een verwarde man naakt voor het Luxortheater zou lopen. Bij aankomst vertelde omstanders dat de man inmiddels in het water was gesprongen. Een agent wilde ter hoogte van het World Port Centre in het water springen om de man te redden, maar dit was door tussenkomst van de Havendienst niet nodig. De Havendienst heeft de man met een boot uit het water gevist en overgedragen aan de politie. De GGD heeft de man voor onderzoek overgebracht naar het EMC. Waarschijnlijk is de man van Finse afkomst. Over zijn identiteit is verder nog niks bekend.


* ANPR-CONTROLE
FEIJENOORD-RIDDERSTER - De politie heeft in samenwerking met meerdere partners een ANPR-controle uitgevoerd. Donderdagmiddag van half twee tot 's avonds half elf heeft een politie in samenwerking met andere organisaties een ANRP-controle uitgevoerd. De andere organisaties waren ondermeer: Rijksbelastingdienst, Douane en de hulpverleningsorganisatie ANWB. De actie is uitgevoerd op de kruising
Varkenoordsviaduct/Rosestraat. Door de ANPR-wagen werd een 3131 auto's gescand, waarvan er 140 hits waren. Door de motorrijders en de aanwezig politiemensen zijn deze auto's 'binnengebracht'. Resultaten - politie; 50 mini's/beschikkingen (gordel, verlichting, ID, Rijbewijs en technische staat e.d.). Er zijn tevens openstaande boetes betaald voor ongeveer m600 euro. 3 aanhoudingen werden verricht, terzake wet ID (2) en Opiumwet. Taxizaken; 1 boeterapport (fraude arbeidstijdenwet, schikking ongeveer euro 5000,-) - Douane; 1 naheffing BPM. - Rijksbelastingen; 10 voertuigen in beslaggenomen, 19 beslagleggingen, euro 30.000,- aan betalingen geïnd en 32 vorderingen gedaan. - ANWB; was behulpzaam bij 25 voertuigen voor het verhelpen van de kapotte verlichtingen.


* POLITIE NEEMT NEPVUURWAPEN IN BESLAG
BARENDRECHT - De politie heeft van een jongen een nepvuurwapen in beslag genomen.
Donderdagmiddag rond vier uur zag een politieman een groepje jongeren bij een school staan aan de Dierensteinweg. Ze stelden zich verdacht op. De agent controleerde één van de jongens. De 15-jarige Rotterdammer bleek een balletjespistool bij zich te hebben. Hij verklaarde dat de les op school ging over wapens en had daarop het balletjespistool meegenomen. De politie heeft het nepwapen in beslag genomen. De politie onderzoek de zaak. De 42-jarige vader van de jongen verklaarde dat hij het nepwapen op een rommelmarkt in het buitenland had gekocht. Er zal proces-verbaal worden opgemaakt.


* POLITIE VORDERT RIJBEWIJS IN NA ACHTERVOLGING

ROTTERDAM-ZUID -De politie heeft donderdagochtend rond elf uur na een achtervolging op de A15 het rijbewijs van een 27-jarige man uit Ablasserdam ingevorderd wegens te hard rijden. De man passeerde de agenten, die in een onherkenbare auto reden, met hoge snelheid op de A15. De politie zette daarop een achtervolging in, waarbij de man 200 km per uur reed, waar 90 en 100 is toegestaan. Bij de afrit Ablasserdam kon de man tot stilstaan worden gedwongen en is een proces verbaal opgemaakt en het rijbewijs in beslag genomen. De man moest zijn blauwe BMW achterlaten en is lopend verder gegaan.


* JONGEN MET GESTOLEN BROMMER AANGEHOUDEN

SPIJKENISSE - De politie heeft twee jongeren aangehouden die op een gestolen scooter reden.
Donderdagavond rond negen uur zagen surveillerende politiemensen op de Snoekeveen een bromfiets rijden met twee personen erop. Het voertuig had ondermeer geen kentekenplaat en geen kappen. Nader onderzoek wees uit dat de scooter gestolen was. Tevens was de bestuurder niet in het bezit van een rijbewijs. Het tweetal, een 21-jarige en een 23-jarige zijn overgebracht naar een politiebureau en ingesloten voor nader onderzoek.