Datum: 8 september 2008

Lisse Aanhoudingen voor mishandeling Een 22 jarige man uit Jastrzebie Zdroj (Polen) en een 28 jarige in Sassenheim verblijvende man zijn zaterdagavond 6 september door de politie aangehouden nadat ze een (tuin)feest aan de de Ruijterstraat verstoorden en feestgangers mishandelden. De twee maakten eigenhandig hun entree op het familiefeestje. Ze werden dan ook weer snel de tuin uitgezet. Vervolgens gooiden ze over de schutting glas was een 50 jarige vrouw uit Lisse aan het hoofd verwondde. Zij moest drie hechtingen laten plaatsen. Ook een andere bezoekster kreeg glas op haar hoofd. Om de twee daarop aan te spreken werd de poortdeur weer geopend. Vervolgens kreeg een 50 jarige bezoeker klappen van één van de mannen. Zij liepen weg maar konden even later worden aangehouden. Voor het onderzoek zitten zij nog vast.

Noordwijk Aanhouding voor mishandeling Een 30 jarige man uit Noordwijk heeft zijn opmerkingen aan het adres van een 40 jarige man uit Willig (Dld), dat hij moest stoppen met ruzie maken met een vrouw met wie hij liep, moeten bekopen met klappen die hij van de Duitser kreeg. De man uit Duitsland werd enige tijd daarna aangehouden in een hotel in Noordwijk. Na zijn verhoor is hij met een dagvaarding op zak weer vrijgelaten. Het incident gebeurde zondag 7 september rond 01.45 uur op de Parallel Boulevard. De Noordwijker zag een man en een vrouw voor hem lopen waarvan de man fel reageerde naar de vrouw. Hij vroeg de man daarmee op te houden. Als reactie keerde de Duitser zich tegen hem en sloeg op hem in. Daarna liep hij weer weg. Kort daarop kon hij aangehouden worden.

Noordwijk Verdachten van heling fiets aangehouden De politie heeft zaterdagmiddag 6 september twee Noordwijkers van 15 en 18 jaar aangehouden op verdenking van heling c.q. diefstal van een fiets. De eigenaresse van een fiets had haar gestolen rijwiel herkend op Marktplaats.nl. Daar werd de fiets te koop aangeboden. Uit verder onderzoek van de politie bleek dat deze fiets inmiddels verkocht was. De verkoper bood wel een andere fiets te koop aan waarna er een afspraak werd gemaakt. Agenten gingen naar de afgesproken plek in Noordwijk om het rijwiel te bekijken en spraken daar de twee verdachten. Een van hen zette het op een lopen toen de agenten zich kenbaar maakten. Na een korte achtervolging werd de wegrennende verdachte aangehouden. De andere verdachte was ter plaatse aangehouden. De politie doet verder onderzoek.

Leiden Geweld tegen de politie De politie heeft een 41 jarige man uit Leiden aangehouden in de nacht van zaterdag 6 op zondag 7 september. Hij was een omstander bij het bekeuren van een wildplasser en vond het nodig om zich denigrerend over de politie uit te laten. Een verklaring hiervoor wilde de man desgevraagd niet geven. Hierop werd hij handtastelijk. Toen hem vervolgens werd gevraagd zijn legitimatiebewijs te tonen, kon hij hier niet aan voldoen. De man pleegde ernstig verzet, zette het op een lopen maar kon even later aangehouden worden, ondanks het herhaaldelijk blijven schoppen en slaan. De politie doet verder onderzoek

Leiden Vechtpartij op de Breestraat De politie heeft in de nacht van zaterdag 6 op zondag 7 september op de

Breestraat drie inwoners van Hillegom aangehouden. Twee mannen van 21 en 22 jaar waren betrokken bij een vechtpartij met een 17 jarige man uit Leiderdorp. Mogelijk was een voorval in een café aanleiding tot het handgemeen. Bij de aanhouding voldeed de 21 jarige vriendin van één van de verdachten niet aan het herhaaldelijk verzoek zich te verwijderen, hierop is zij eveneens aangehouden. De politie doet verder onderzoek

Nieuwveen Man loopt ernstige brandwonden op Een 59 jarige bewoner van een woning aan de Roggeveldweg heeft zaterdagmiddag 6 september door nog onbekende oorzaak ernstige brandwonden over zijn lichaam opgelopen. Twee mannen hoorden het slachtoffer bij de woning hulp roepen en zijn via de tuin naar de woning gelopen. De bewoner lag op de grond van de woonkamer en stond in brand. De twee mannen hebben direct de bewoner te hulp geschoten en de hulpverleningsdiensten ingeschakeld. In de tuin zagen ze nog enkele kleine brandjes. Het slachtoffer werd in zeer kritieke toestand per traumahelikopter overgebracht naar het brandwondencentrum in Beverwijk. Het is nog onduidelijk wat de oorzaak is. De politie doet verder onderzoek.

Waddinxveen Aanrijding met gewonde Een 55 jarige automobilist uit Gouda verleende zaterdag 6 september rond 08.55 uur bij het verlaten van een uitrit aan de Noordkade geen voorrang aan een over de weg rijdende 19 jarige automobilist uit Ter Aar. Er volgde een aanrijding waarbij de man uit Gouda gewond raakte. Met onbekend letsel werd hij overgebracht naar het Groene Hart Ziekenhuis.

Waddinxveen Aangehouden man toch geen verdachte woninginbraak Na onderzoek door de politie bleek dat een 19 jarige man uit Zevenhuizen toch niet aangemerkt kon worden als verdachte van een woninginbraak. Hij werd vrijdag 5 september rond 21.30 uur aangehouden op de Knibbelweg. Hij voldeed aan het signalement van een inbreker die rond 20.40 uur in een woning aan de Zuidelijke Dwarsweg door de bewoner bij zijn thuiskomst werd aangetroffen. De inbreker zag kans om weg te komen. Na de melding zette de politie een zoekactie op touw. De omgeving werd afgezet en er werd gezocht, ook met honden en een politiehelikopter. Na aanwijzingen dacht de politie goed te zitten met de aanhouding. Achteraf bleek dit niet het geval te zijn. Hij werd dan ook weer in vrijheid gesteld.

Gouda Aanhoudingen voor diefstal vanaf bouwterrein De politie heeft zondag 7 september rond 07.45 uur twee mannen uit Gouda van 21 en 39 jaar aangehouden. De twee struinden rond op een bouwterrein aan de Calslaan. Een getuige meldde dit aan de politie. De twee hadden wat hout bij zich, afsuitringen en schroeven. Dit hadden ze gestolen vanaf het bouwterrein. De twee zijn na hun verhoor met een dagvaarding weer op vrije voeten gesteld.

Gouda Aanhoudingen voor diefstal van fietsen De politie heeft maandag 8 september rond 04.15 uur een 37 jarige man uit Gouda aangehouden. Op de Dreef fietste hij met een afgesloten Giant damesfiets op zijn nek. Hij verklaarde de fiets te hebben gevonden. De man had verder voor inbraak geschikt gereedschap bij hem zoals tangen en schroevendraaiers. Hij werd dan ook als verdacht van diefstal van de fiets aangehouden. Voor het onderzoek zit hij nog vast.

Vrijdagavond 5 september pleegden drie Gouwenaars van 21, 32 en 47 jaar een diefstal van een damesfiets aan de Turfmarkt. Een vrouw had daar haar fiets gestald in een fietsenrek. Een getuige maakte haar er op attent dat de mannen met een fiets wegliepen. Dat bleek haar eigen fiets te zijn. Ze belde de politie die de drie aanhield. Zaterdag 6 september zijn zij na hun verhoor en met een dagvaarding op zak weer op vrije voeten gesteld.

Gouda Handtas uit fietstas gestolen Een nog onbekende ongeveer 16 jarige jongen heeft vrijdag 5 september rond 18.00 uur de handtas gestolen van een 48 jarige vrouw uit Gouda. De vrouw reed met haar fiets de poort achter haar woning aan de Ingelandslag in toen zij bemerkte dat er aan haar fietstas gezeten werd. Toen zij omkeek zag zij de jongen met haar handtas wegrennen en bij een jongen achter op de fiets springen. De twee voegden zich bij nog twee jongens die met z'n allen in de richting van de Achterwillenseweg fietsten. De vrouw achtervolgde ze nog maar kon op een gegeven moment niet meer verder met haar auto. Uiteindelijk vond de vrouw haar handtas weer terug in bosjes tegenover de Heemtuin. Haar portemonnee en mobiele telefoon waren daar uit verdwenen.

Bergambacht / Lekkerkerk Snelheidscontroles In het belang van de verkeersveiligheid en dit keer met name op dijkwegen, heeft de politie een snelheidscontrole gehouden op de Lekdijk - West in Bergambacht en de Opperduit in Lekkerkerk. Op de dijkwegen geldt een maximumsnelheid van 60 km/h. Tijdens de controles reden er 15 bestuurders te hard. Zij kregen een bekeuring. In Bergambacht controleerde de politie van 07.30 tot 09.00 uur. Zeven bestuurders reden te hard. De hoogst gemeten snelheid was 83 km/h. In Lekkerkerk controleerde de politie van 12.15 tot 14.00 uur. Acht bestuurders reden te hard. De hoogst gemeten snelheid lag hier op 98 km/h.

Postbus 4240 Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459305

---- --