Politie Groningen

Zondag 7 september 2008

Provincie Groningen , 07-09-2008

Groningen: autodief overmeesterd

Een vermoedelijke autodief werd zaterdagmorgen door de politie na een vechtpartij in de Van Oldenbarneveldtlaan overmeesterd. De verdachte, een 31-jarige Groninger, had in eerste instantie hulp gevraagd aan een omstander omdat hij zijn auto niet aan de praat kreeg. Hij had daarbij een warrig verhaal. De omstander, toevallig een politieagent in opleiding, vertrouwde het een en ander niet en informeerde de meldkamer. Bij controle bleek de auto na een inbraak in een woning in Drenthe te zijn gestolen. Toen de man zou worden aangehouden, probeerde hij te vluchten. Hij kon worden overmeesterd. In een van de tassen van de man werden spullen gevonden die afkomstig waren van de woninginbraak. De 31-jarige is ingesloten.

Groningen: taxichauffeur door klant geslagen

Een 46-jarige taxichauffeur liep zaterdagmorgen klappen op van een tot nu toe onbekende klant. De chauffeur had de man op de Floresstraat opgepikt, had hem naar de Gideonweg gereden waar een hond werd opgehaald waarna de rit terug ging naar de Javalaan. Toen het daar op betalen aankwam, begon de klant tegen het hoofd van de chauffeur te slaan. De dader liep daarna weg in de richting van de Floresstraat. De taxichauffeur werd met een ambulance naar een dokterspost vervoerd. De politie is op zoek naar de dader.

Groningen: vernielingen in sporthal

In de sporthal aan de Semmelweisstraat zijn donderdag- of vrijdagnacht ernstige vernielingen aangericht. Sporttoestellen en muren werden met graffiti ondergespoten. De politie is een onderzoek begonnen.

Haren: conflict rond demonstrante

De politie heeft zaterdagmiddag een 45-jarige medewerker van een aan de Rijksstraatweg opgesteld circus aangehouden na een incident met een demonstrante. Volgens de vrouw, een 55-jarige inwoonster van Haren, had zij fotos gemaakt van de dieren van het circus en wilde ze bezoekers confronteren met de leefomstandigheden van de tijgers. Naar haar zeggen was door personeel van het circus haar fototoestel afgepakt, was het geheugenkaartje eruit gehaald, had ze klappen gekregen en was daarna ook haar zoon, die door haar was gebeld, door een medewerker van het circus geslagen. Volgens het aangehouden personeelslid was de vrouw de artiesteningang binnen gelopen en wilde ze de piste ingaan terwijl juist daar een voorstelling bezig was. Toen de dompteur de vrouw de tent uitbracht, had ze zich demonstratief op de grond laten vallen. De zoon van de demonstrante was daarna verhaal komen halen, had de circusmedewerker geprobeerd te schoppen waarna deze zich had verweerd. De circusmedewerker is na verhoor op vrije voeten gesteld.

Groningen: automobilist helpt bij arrestatie

Een automobilist hielp de politie een handje door op het Van Doeverenplein zijn wagen voor een vluchtende arrestant te rijden. De arrestant, een 28-jarige Groninger, was kort ervoor door de politie op de J.C. Kapteynlaan aangehouden omdat hij daar een voordeur had ingetrapt. De man was daarbij echter volledig door het lint gegaan, had tijdens een worsteling een agent geprobeerd te bijten waarna hij met de portofoon van de politieman was weggerend. Achternagezeten door een aantal politiemensen, vond de arrestant zijn Waterloo dankzij de passerende automobilist. Door de manoeuvre van de bestuurder struikelde de vluchtende. Hij kon toen worden overmeesterd. De man is ingesloten.

Groningen: meisje bij incident bestolen

Een 17-jarig meisje dat zaterdagavond bij een incident op de Winschoterkade haar telefoon aan een voorbijganger uitleende om alarmnummer 112 te laten bellen, kwam van een koude kermis thuis. De jonge vrouw was getuige van een incident waarbij een man ernstig letsel had opgelopen doordat hij op de spijlen van een hek had geslagen. Ze leende vervolgens haar mobieltje uit aan een omstander die zei dat hij alarmnummer 112 zou bellen. De man ging er echter met haar mobieltje vandoor. De politie probeert hem alsnog te achterhalen. De man die met zijn polsen in de spijlen terecht was gekomen, werd naar het ziekenhuis vervoerd.

Groningen: kinderbuggy geschept

Een vrouw en een buggy met daarin haar 2-jarig zoontje werden zaterdagavond voor onderzoek naar een ziekenhuis gebracht nadat ze op een voetgangersoversteekplaats op de Korreweg door een auto waren aangereden. De automobilist, een 29-jarige inwoner van Heerenveen, zag vermoedelijk te laat dat de 25-jarige vrouw met buggy het zebrapad overstak. De auto botste op de buggy waarbij de kinderwagen opzij werd geslingerd en de moeder ook kwam te vallen. Moeder en zoontje liepen vermoedelijk licht letsel op. De verkeerspolitie stelde een onderzoek naar de toedracht.

Groningen: in ziekenhuis na vechtpartij

Een 27-jarige inwoner van Groningen is zaterdagnacht naar een ziekenhuis gebracht nadat hij na een caféruzie bewusteloos was geschopt en geslagen. De man had in een café aan de Poelestraat ruzie gekregen met een 23-jarige inwoner van Rotterdam waarbij over en weer klappen vielen. Het tweetal werd vervolgens door het horecapersoneel uit de zaak gezet. Buiten ging de ruzie verder. Het slachtoffer is met onder meer letsel aan zijn hoofd naar het ziekenhuis gebracht. De verdachte kon mede dankzij getuigenverklaringen en beelden van het cameratoezicht worden aangehouden. Hij is ingesloten.

Winsum: man ernstig gewond

Een 23-jarige inwoner van Winsum is zondagochtend vroeg ernstig gewond geraakt bij een incident op de Hoofdstraat in Winsum. De man was in eerste instantie op straat een discussie begonnen met een aantal cafébezoekers. Volgens getuigen lokte de Winsumer min of meer een vechtpartij uit. Om zich de man van het lijf te houden, zou een van de omstanders de 23-jarige via een soort heupworp op de grond hebben gekregen. De man begon daarna wild om zich heen te slaan waarna hij zelf diverse keren met zijn hoofd tegen de stenen sloeg. In afwachting van de hulpdiensten hebben omstanders en horecapersoneel geprobeerd erger te voorkomen. Het slachtoffer werd onder politiebegeleiding door een ambulance met mogelijk hersenletsel naar een ziekenhuis gebracht. De politie is met een onderzoek begonnen. Het is onduidelijk waarom de man zichzelf verwondde.

Veendam: verkeersregelaar aangereden

Een 58-jarige inwoner van Veendam is zaterdagmiddag door de politie aangehouden nadat hij onder het oog van enkele politiemensen op de Zuidwending een verkeersregelaar had aangereden. De regelaar had de man een stopteken gegeven in verband met een wielerwedstrijd. De automobilist wilde daarvan niets weten en reed tegen de verkeersman aan. Deze liep daarbij letsel op aan zijn hand en been. De verdachte werd vlakbij zijn huis aangehouden. Hij verklaarde in een waas te hebben gehandeld. Nader onderzoek door de politie volgt.

Veendam: inbrekers bij stadion aangehouden

De politie heeft zaterdagnacht twee mannen bij het voetbalstadion aan de Langeleegte aangehouden die vermoedelijk kort ervoor hadden ingebroken in de kantine van de voetbalvereniging 1894. De politie was de omgeving gaan uitpluizen nadat het inbraakalarm van de kantine was overgegaan. De twee mannen, een 22-jarige Hoogezandster en een even oude inwoner van Veendam, hadden zich verstopt in de bosjes bij het voetbalstadion. Beiden zijn ingesloten voor nader onderzoek.

Hoogezand: CV-dieven gearresteerd

Twee mannen die zaterdagnacht cv-ketels hadden gestolen uit nieuwbouwwoningen aan de G. Metsusstraat in Hoogezand reden op weg naar huis in de armen van de politie. De mannen gingen er met hun buit vandoor en gingen naar Hoogkerk, de woonplaats van een van hen. De heren wisten niet dat de diefstal in Hoogezand door iemand was gezien die de politie op de hoogte bracht van het kenteken van de auto. In Hoogkerk zagen de verdachten hun doorgang op de splitsing van de Zuiderweg met de Verbindingsstraat geblokkeerd door een politieauto. Het tweetal, 19 en 24 jaar, werd aangehouden en ingesloten.

Stadskanaal: te jong en met drank op

Een 17-jarige inwoner van Gieten werd zondagochtend vroeg na een alcoholcontrole aangehouden op de Poststraat in Stadskanaal. De jongen zat achter het stuur van een auto, had dus geen rijbewijs en bleek bovendien met een promillage van iets boven de 0.5 onder invloed van alcohol. De 17-jarige verklaarde dat hij de auto van pa had geleend waarna hij met enkele vrienden in Stadskanaal was gaan stappen. Tegen de jongen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Doezum: automobilist mishandeld

Een 22-jarige automobilist uit Grootegast is zaterdagavond mishandeld door een medeweggebruiker. Het slachtoffer reed met zijn vriendin via Grootegast naar Doezum. Het tweetal werd in het begin gehinderd door twee jongemannen in een andere auto die slingerde en de weg half blokkeerde. De bestuurder van die auto, een lichtblauwe VW Golf, haalde daarna allerlei gevaarlijke capriolen uit en reed vlak op de bumper van het latere slachtoffer. Ter hoogte van Doezum werd de Grootegaster ingehaald waarna de belager dusdanig hard remde dat diens wagen na een draai van 180 graden de doorgang blokkeerde. De auto van de man uit Grootegast werd daarbij beschadigd. Het slachtoffer kreeg vervolgens een vuistslag in het gezicht. De verdachte ging er na enkele bedreigingen vervolgens met zijn auto over het fietspad vandoor. Hij werd later door de politie in een café in Nuis aangehouden. De man, een 20-jarige inwoner van Surhuizum, verklaarde dat hij had gedacht dat de Grootegaster zijn middelvinger tegen hem had opgestoken. Hij was vervolgens nog bozer geworden omdat hij hem niet had willen laten inhalen. De 20-jarige heeft de nacht in een politiecel doorgebracht. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.