Politie Groningen

Maandag 8 september 2008

Provincie Groningen, 08-09-2008

Groningen: politie zoekt getuigen bedrijfsinbraak

De politie is op zoek naar getuigen van een bedrijfsinbraak aan de Verlengde Bremenweg in Groningen. Op zondagochtend omstreeks 10.00 uur hebben onbekenden het pand van een drukkerij betreden. Men is binnen gekomen door een ruit van de toegangsdeur te forceren. Vanuit het pand is een hoeveelheid computerapparatuur weggenomen. De schade loopt op tot enkele tienduizenden euros. De daders zijn er vermoedelijk in een zwarte auto vandoor gegaan. Mensen die rond genoemd tijdstip in de omgeving verdachte dingen hebben waargenomen, worden verzocht contact op te nemen met de Regiopolitie Groningen via het algemene telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Groningen: alcomobilist auto kwijt

Een 52-jarige automobilist uit Groningen moest zondagnacht zijn auto inleveren. De man reed bij de Westerhaven over het fietspad. Bij controle bleek hij onder invloed van 2,8 promille alcohol te verkeren. Bovendien was zijn rijbewijs als sinds 1994 ingevorderd. De man is sindsdien al meerdere keren betrapt op het besturen van een auto, al dan niet onder invloed. In overleg met de officier van justitie is daarom besloten om zijn auto in beslag te nemen. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: aanhouding na huiselijk geweld

De politie heeft zondagochtend een 35-jarige man uit Groningen aangehouden. De man had bij de woning van zijn 37-jarige ex-vriendin de ruit van de voordeur vernield. Vervolgens had hij zijn ex-vriendin vast gegrepen en bedreigd. De vrouw wist zich los te maken en kon de politie alarmeren. De man is aangehouden en ingesloten.

Groningen: rijbewijs ingevorderd na aanrijding

Een 71-jarige automobilist uit Groningen moest zondagmiddag zijn rijbewijs inleveren. Een getuige had gezien dat de man op een parkeerplaats aan de Rijksweg in Groningen tegen een geparkeerde auto was gebotst. De man reed zonder te stoppen weg. Op basis van het kenteken en het signalement kon de politie de automobilist achterhalen. Bij de man werd een alcohollucht waargenomen. De Stadjer verklaarde zelf, dat hij net een biertje had genomen. Hij weigerde medewerking te verlenen aan een blaastest. Hierop is de man aangehouden. Een ademanalyse op het bureau wees uit dat de man onder invloed van 1,5 promille alcohol verkeerde. Het rijbewijs van de man is ingevorderd. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: inbraak in vier autos

Aan de Appie Groenlaan in Groningen is zaterdagnacht in tenminste vier geparkeerde autos ingebroken. Van alle autos is een ruit ingeslagen. Uit de autos zijn diverse goederen weggenomen, waaronder een navigatiesysteem, een zonnebril en sigaretten. De politie stelt een onderzoek in.

Groningen: fietsenheler geeft valse naam op

De politie heeft zondagmiddag een 27-jarige man uit Leiden aangehouden. De man reed op een nieuwe damesfiets tussen de Grote Markt en de Vismarkt in Groningen. Op de fiets zat geen slot meer. Bij het zien van de agenten, parkeerde de man zijn fiets zonder deze af te sluiten. De man werd achterhaald en vertelde de fiets onlangs te hebben gekocht. De fiets is in beslag genomen voor nader onderzoek. Nadat de man was weggestuurd, werd duidelijk dat hij een valse naam had opgegeven. Hij bleek nog gesignaleerd te staan voor inbraak. De man is even later alsnog aangehouden en vervolgens ingesloten.

Delfzijl: old-timer gestolen

Van een parkeerstrook aan de Kustweg is zondagmiddag een old-timer gestolen. De eigenaar, een 58-jarige inwoner van Vlagtwedde, had de 35 jaar oude groene Mercedes Benz 450 tegen het middaguur neergezet om de Harleydag in Delfzijl te bezoeken. Toen hij om drie uur terug kwam, was de bolide verdwenen.

Stadskanaal: brand na joy-riding

Voorbijgangers ontdekten zondagmorgen ter hoogte van de Rode Loper in Stadskanaal een terreinwagen. Het voertuig, een zogenoemde gator, bleek te zijn ontvreemd van een terrein bij het Pagecentrum en was tegen een boom gebotst. Sporen bij de Rode Loper wezen uit dat de mega-buggy waarschijnlijk was gebruikt om ermee te stunten. Het voertuig was ook in brand gestoken en moest met een vrachtwagen worden afgevoerd. De eigenaar van de terreinwagen, een inwoner van Bedum, deed aangifte. De schade bedraagt minimaal zesduizend euro.

Veendam: old-timers in brand gestoken

Bij een inbraak in een bedrijfspand aan de Schippersstraat in Veendam zijn een motorfiets en een bromfiets grotendeels in vlammen opgegaan. De beide tweewielers waren restauratieobjecten en werden door de eigenaar buiten het gebouw aangetroffen. Een oude bromfiets van het merk NSU werd gestolen. Het is onduidelijk hoe de beide old-timers in brand zijn geraakt. De politie stelt een onderzoek in.

Provincie Groningen: snelheidscontroles

De politie heeft zondag op diverse plaatsen een snelheidscontrole gehouden.

Groningen, Europaweg: aantal geregistreerde voertuigen: 2060, aantal overtredingen: 76, hoogst gemeten snelheid: 94 km/uur, maximum toegestane snelheid: 70 km/uur.

Groningen, Ulgersmaweg: aantal geregistreerde voertuigen: 855, aantal overtredingen: 179, hoogst gemeten snelheid: 88 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.