Persberichten stad Utrecht, 11.15 uur

Utrecht, 08-09-2008

Onderzoek naar liquidatie in Amsterdam

UTRECHT Op dinsdag 9 september zal onder andere in het programma Opsporing verzocht aandacht worden besteed aan een in 1993 in Amsterdam gepleegd misdrijf.

Op 19 april 1993 werd de 37-jarige Tonny van Maurik in zijn grijze Ford Escort doodgeschoten. Dat gebeurde rond 21.30 uur op de Joan Muyskensweg in Amsterdam voor het toenmalig Altea-hotel. Van Maurik overleed ongeveer een uur na de schietpartij in het

VU-ziekenhuis.

Een Amsterdams rechercheteam startte een onderzoek maar kon ondanks het tonen van twee compositietekeningen van de mogelijke daders en aandacht in het programma Opsporing Verzocht de zaak niet oplossen. In de loop der jaren zijn er diverse aanhoudingen verricht. Inmiddels zijn alle verdachten op vrije voeten gesteld, maar zij zijn nog steeds allemaal verdachte. De politie heeft inmiddels nieuwe informatie en op basis daarvan is de zaak heropend en vraagt zij opnieuw aandacht voor het misdrijf.

Een rechercheteam van de politie Utrecht heeft onder verantwoording van het openbaar ministerie Amsterdam en in nauwe samenwerking met de politie Amsterdam de zaak in onderzoek. Het misdrijf heeft zich weliswaar afgespeeld in Amsterdam maar het rechercheteam heeft gedurende het onderzoek vastgesteld dat er getuige(n) woonachting zijn in de regio Utrecht.

Het belangrijkste doel is om met personen in contact te komen die om wat voor reden dan ook niet eerder met de politie wilden of durfden te spreken.

Geef uw tips en uw kennis over deze zaak door via nummer 0800-6070. Er is ook een speciaal nummer van de Criminele Inlichtingen Eenheid waar u met uw informatie terecht kunt. Het nummer van de CIE is

06 31 06 34 15. Is dat bezet, dan kunt u ook naar de studio bellen en hier aangeven dat u met de CIE wilt spreken.

Straatroof

UTRECHT Zondagavond werd een vrouw in de Voetiusstraat hardhandig beroofd van haar tas en mobiele telefoon. De verdachte wist te ontkomen.

Een 51-jarige vrouw uit Utrecht kwam rond 23.20 uur uit de Domkerk lopen. De vrouw liep richting haar fiets en wilde naar huis. Plotseling kreeg zij van achteren een harde klap. Toen de vrouw omkeek zag zij een man in een oranje regenjack staan. De man probeerde de tassen van de vrouw haar schouder af te trekken. Toen het slachtoffer met haar mobiele telefoon een foto van de belager probeerde maken sloeg hij de vrouw in haar gezicht en pakte haar telefoon af. Nadat hij de vrouw nog een aantal trappen had gegeven rende hij weg.

De politie is op zoek naar getuige(n) van deze gewelddadige beroving. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het bureau Utrecht centrum, tel.: 0900 88 44.

Man mishandeld

UTRECHT Bij een horecagelegenheid aan de Donkere Gaard vond zondagavond een mishandeling plaats waarbij een man gewond raakte.

Rond 20.50 uur kreeg de politie een melding dat een man geslagen was bij een horecagelegenheid aan de Donkere Gaard. Ter plaatse troffen agenten een 40-jarige man uit Utrecht aan. De man was enige tijd buiten bewustzijn geweest. Volgens getuigen had het slachtoffer een opmerking gemaakt naar twee mannen die dat niet pikte. De mannen sloegen de man waardoor hij op de grond viel en bewusteloos raakte.

Uiteindelijk vluchtte de twee verdachten weg in de richting van de Oudegracht. Het slachtoffer werd voor onderzoek naar het ziekenhuis gebracht. Naar de verdachten wordt een onderzoek ingesteld.

Winkeldief aangehouden

UTRECHT Bij een winkel aan de St. Jacobsstraat heeft de politie zondagmiddag een jongen aangehouden omdat hij een diefstal had gepleegd.

De beveiliging van de winkel zag via de beveiligingscameras dat een jongen zich verdacht gedroeg. De jongen probeerde een broek mee te nemen zonder deze eerst af te rekenen. Hij werd aangehouden en aan de politie overgedragen. De 16-jarige jongen uit Veenendaal werd voor verhoor meegenomen naar het bureau. Omdat hij minderjarig is zal contact met zijn ouders worden opgenomen. Hij kreeg een winkelontzegging voor één jaar uitgereikt.

Bestuurder onder invloed

UTRECHT In de nacht van zondag 7 op maandag 8 september heeft de politie een man aangehouden omdat hij onder invloed in zijn auto reed.

Tijdens de surveillance zagen agenten een bestuurder zonder verlichting over de Bilderdijkstraat rijden. De bestuurder kreeg een stopteken waaraan hij in eerste instantie aan voldeed. Toen de agenten uitstapte om de man aan te spreken reed hij plotseling weg. De agenten stapten weer in en achtervolgde de automobilist. Na een paar honderd meter stopte de 21-jarige automobilist uit Utrecht alsnog. Na een eerste blaastest bleek dat de man te veel gedronken had. Op het bureau wees de ademanalyse 390 ug/l uit. Hij werd met een

proces-verbaal en een rijverbod van vijf uur naar huis gestuurd.

Man aangehouden op gestolen fiets

UTRECHT De politie heeft zondagmiddag een man aangehouden omdat hij op een gestolen fiets reed.

Omstreeks 12.30 uur zagen agenten een man op een fiets over de Jutfaseweg rijden. De fiets waar de man op reed was niet voor zien van een slot. Een afgebroken slot hing over het stuur van de fiets. De 56-jarige berijder uit Utrecht werd aan de kant gezet en de fiets werd gecontroleerd. Als snel bleek dat het framenummer uit het frame was geveild. De Utrechter werd aangehouden de fiets werd in beslag genomen voor verder onderzoek.