Persberichten Rijn & Venen, 11.00 uur

Utrecht, 08-09-2008

Verdacht (poging) inbraak

ABCOUDE Na een melding van een verdachte situatie, heeft de politie maandag 8 september een man aangehouden op verdenking van een poging tot inbraak.

Omstreeks 01.20 uur zag een buurtbewoner dat een man in woningen aan de Hoogstraat aan het kijken was en aan deuren rommelde. De melder gaf een signalement op en de politie ging op zoek naar de man. Op een onverlicht terras van een horecagelenheid in dezelfde straat, zat een man die aan het signalement voldeed. Hij had spullen voor zich liggen om harddrugs te gebruiken. Hij werd aangehouden en ingesloten. Tijdens de fouillering kwamen inbrekersgereedschappen aan het licht. Die zijn in beslag genomen. De zaak is in onderzoek.

Dronken automobilist

WOERDEN De politie heeft maandag 8 september omstreeks 02.30 uur een automobilist aangehouden voor rijden onder invloed. De politie kreeg een melding van een getuige die vond dat de automobilist nogal ruim de bochten nam. Op de Utrechtsestraat lieten agenten de 39-jarige man uit Woerden blazen. Hij had teveel gedronken en werd aangehouden. De ademanalyse wees uit dat hij 650 ug/l in zijn lichaam had. Het rijbewijs van de man is ingevorderd.

Kop-staartaanrijding motoren

WOERDEN Op de kruising Korenmolenlaan Wulverhorstlaan heeft zondag 7 september omstreeks 12.50 uur een aanrijding plaatsgevonden tussen motorrijders.

Een grote groep motorrijders reed over de Wulverhorstbaan komende vanaf het Vinkje. Bij de verkeerslichten ter hoogte van de Korenmolenlaan stopte een 34-jarige motorrijdster uit Bloemendaal voor oranje. Een 31-jarige motorrijdster uit Zaandam zag dit te laat en reed achter op haar voorgangster. Ook een 25-jarige motorrijder uit Velsen-noord reageerde te laat op de verkeerssituatie en schoof onderuit tegen een 58-jarige motorrijder uit Haarlem aan.

Beide mannen hadden lichte verwondingen en werden door de ambulance meegenomen

naar het Hofpoortziekenhuis.

Brand in school

VINKEVEEN - Zondagmiddag 7 september heeft korte tijd brand gewoed in een school aan de Pijlstaartlaan. Omstreeks 16.45 uur kregen politie en brandweer van buurtbewoners de melding dat in één van de lokalen in de school brand was uitgebroken. De brandweer had de brand snel onder controle. Vermoedelijk is sprake van brandstichting. De politie doet onderzoek. Getuigen wordt verzocht contact op te nemen met de politie van het district Rijn & Venen, op tel: 0900-8844. Anoniem op 0800-7000.