Deelgemeente IJsselmonde Rotterdam

GGD Rotterdam-Rijnmond start campagne Mantelzorg

De gemeente Rotterdam wil mantelzorgers met raad en daad ondersteunen.

De GGD Rotterdam-Rijnmond is van start gegaan met de campagne Mantelzorg. Als je langdurig zorgt voor een ander, bijvoorbeeld een ziek familielid of goede bekende, dan ben je mantelzorger. In Rotterdam zijn naar schatting zon 70.000 mantelzorgers actief. De zorg die ze verlenen is in veel gevallen een dagtaak, terwijl ze vaak ook nog een baan en een gezin moeten runnen.

De gemeente Rotterdam wil mantelzorgers met raad en daad ondersteunen. Dat gebeurt via de Steunpunten Mantelzorg. Ruim 1.100 mantelzorgers bezochten vorig jaar zon Steunpunt. De gemeente Rotterdam wil de komende jaren veel meer mantelzorgers ondersteunen. Maar dan moeten ze wel eerst gevonden worden, want de meeste mantelzorgers verrichten hun zorgtaken uit het zicht. Vaak zijn ze zich er niet eens van bewust dat ze mantelzorger zijn. De eerste stap in de Mantelzorgcampagne is dan ook om de grote groep onbekende mantelzorgers te leren kennen. Daarom is er een cadeau voor hen ontwikkeld: De Tas.

De Tas
In De Tas vind je allerlei cadeaus. Naast een magazine voor en door mantelzorgers, een uitnodiging voor De Dag van de Mantelzorg, kortingsbonnen en douche-producten, vind je De Agenda 2009. Praktisch en prachtig vormgegeven, maar zeker ook inspirerend. Elf Rotterdammers die zorgen voor een ander vertellen hun verhaal.

Zorg je voor een ander of ken je iemand die voor een ander zorgt? Haal dan De Tas op bij de Steunpunten Mantelzorg, Stadswinkel of het Deelgemeentekantoor bij jou in de buurt. Adressen kun je vinden op www.derotterdamsetas.nl. Wat je ervoor moet doen? Alleen je naam en adres invullen en je kunt De Tas meteen meenemen! Ook zullen vrijwilligers in september en oktober op meerdere plekken in Rotterdam De Tas uitdelen.

De Dag
Op 10 november, de landelijke Dag van de Mantelzorg, vindt de Rotterdamse editie van dit landelijke evenement plaats in Ahoy. Deze feestelijke Dag vormt de tweede en afsluitende stap in de Mantelzorgcampagne.

Mantelzorgers kunnen op die dag in Ahoy kennis maken met de Steunpunten Mantelzorg en andere mensen ontmoeten die begrijpen wat het is om te zorgen voor een ander. Het thema van de dag is Mantelzorg is topsport en meerdere topsporters en bekende artiesten beloven er bovendien een spetterend feest van te maken.

In De Tas zit een brochure waarmee je twee toegangskaarten kunt ophalen of telefonisch kunt bestellen bij het dichtstbijzijnde Steunpunt Mantelzorg. Er is een beperkt aantal kaarten beschikbaar, dus wees er op tijd bij!