Gemeente Venlo


Cursus Slim Kids na herfstvakantie van start

8-9-2008

GGD Noord- en Midden-Limburg heeft de cursus Slim Kids ontwikkeld om kinderen die (iets) te zwaar zijn te helpen met afvallen. De cursus biedt een prettige en gezellige methode om een betere verhouding tussen lengte en gewicht te bereiken. Na de herfstvakantie start Slim Kids in de gemeente Venlo.

De gemeente Venlo pakt binnen het project Xieje de cursus samen op met GGD Noord- en Midden-Limburg. De cursus is bedoeld voor kinderen met overgewicht in groep zeven en acht van de basisschool. De Slim Kids cursus bestaat uit een basisprogramma en een terugkomprogramma. Voeding en beweging staan centraal, daarnaast worden ook gewoonten aangepakt. Samen met een diëtiste, sportdocent en gedragstherapeut gaan de kinderen op een leuke manier werken aan een gezond gewicht.

De kinderen krijgen achttien bewegingslessen, drie voedingslessen, drie gewoontelessen en twee terugkombijeenkomsten. Bij de start van de cursus, tussentijds en bij de afsluiting vindt een weging en meting plaats. Om ieder kind voldoende aandacht te kunnen geven, biedt het programma plaats voor maximaal vijftien kinderen (en ouders) per groep.

Slim Kids richt zich niet alleen op de kinderen zelf, ook de ouders worden betrokken bij de cursus. Zij krijgen drie voedingslessen en drie gewoontelessen met nuttige informatie, tips en trucs om bijvoorbeeld bepaalde lastige situaties op een prettige manier een gezonde kant op te sturen.

Aanmelden voor de cursus kan tot 1 oktober bij de GGD Noord- en Midden-Limburg.

Gemeentelijke herindeling