Nederlandse Tafeltennisbond

overwinning
BEIJING 2008: Gerben Last start Paralympics met overwinning Op het Paralympische tafeltennistoernooi in Beijing heeft Gerben Last een uitermate overtuigende en nuttige overwinning gehaald in zijn eerste wedstrijd. Hij heeft goede kansen om de volgende ronde te halen. Tonnie Heijnen is na zijn tweede nederlaag uitgeschakeld in de single.
Nico Blok speelt over een paar uur zijn tweede groepswedstrijd.

Gerben Last startte het toernooi met een 3-0 overwinning op Linus Karlsson uit Zweden. In de eerste game ging het gelijk op tot 8-8. Last zette aan en trok met 11-9 de eerste game naar zich toe. Ook in de tweede game kon Gerben Last zijn forehand goed in stelling brengen. In de derde game haperde het even. Linus Karlsson zette meer druk met name op de backhand kant (Gerben kwam met 3-7 achter). Daarna hervond hij zijn ritme en scoorde acht punten op rij. Door de 3-0 winst en de verrassende 3-1 winst van Karlsson op Ladislav Gaspar (gisteren gespeeld) heeft Gerben Last morgen een uitstekende uitgangspositie om de volgende ronde te bereiken.

Tonnie Heijnen trad aan tegen Esa Miettinen. De eerste game was een tactisch schaakspel waarbij Tonnie Heijnen net te kort kwam en de verlenging met 19-17 verloor.
Ook in de tweede game ging de strijd gelijk op. Heijnen had met name moeilijkheden met de backhand topspin van Esa Miettinen. Het lukte Tonnie Heijnen niet om met voldoende druk te spelen. Aan het einde van de tweede game serveerde de uit Finland afkomstige Miettinen gevarieerd en kon het initiatief behouden. De tweede game ging met 11-8 naar Esa Miettinen. In de derde game speelde Tonnie Heijnen met wat meer druk en met een goede spreiding werd Miettinen van de tafel weggedrukt. De wedstrijd leek te kantelen, echter de Fin scoorde twee maal direct op eigen service. Het eerste matchpoint was gelijk raak, Tonnie verloor zijn tweede poulewedstrijd en is in de singlewedstrijden uitgeschakeld. Tonnie speelde vandaag beter dan gisteren, maar heeft zijn beste spel nog niet laten zien, aldus coach Johan Lieftink. Tonnie Heijnen en Gerben Last zullen later in het toernooi Nederland vertegenwoordigen in de landenwedstrijden heren klasse 9/10.

Vanavond om acht uur (Chinese tijd) speelt Nico Blok tegen Simon Itkonen uit Zweden.

NTTB/JL/PA