Bredeschool.nl

Puberopvang op Candea College van start

maandag 08 september 2008

Het Duivense Candea College is dit jaar met een bijzonder project gestart. De school voor voortgezet onderwijs biedt, op verzoek van de ouders, ´puberopvang´ aan onderbouwleerlingen.

Het college wil de jongeren met het project Chilldea een plek bieden waar ze onder toezicht hun vrije tijd kunnen doorbrengen. Leerlingen uit de eerste twee jaren kunnen hier chillen, gamen, internetten, huiswerk maken of films kijken. De opvang heeft geen onderwijskundig doel en is gericht op vrijetijdsbesteding.
Het Candea College speelt met de opvang in op de vraag naar naschoolse opvang van werkende ouders en de behoefte van de leerlingen om ergens samen te komen. De overgang van de beschermde omgeving van de basisschool naar de middelbare school is voor veel jongeren een hele stap. Veel kinderen moeten wennen aan de zelfstandigheid en vrijheid. Daarnaast merkte de school tevens dat leerlingen na de lessen zelf ook graag in de aula samenkomen.

Chilldea is een gezamenlijk initiatief van, Candea, welzijnsorganisatie Mikado en Kinderopvang de Kangoeroe. Aan het einde van dit schooljaar wordt het project geëvalueerd en bekijkt de samenwerkingspartners of het project doorgaat.