Politie Twente

Persberichten Politie Twente 8 september 2008

Aanhouding na beroving GSM

Hengelo

Op zondag 8 september werd een 18-jarige man aangehouden uit Rekken, omdat hij ervan wordt verdacht een beroving van een GSM te hebben gepleegd in Beckum.

Op zondagmorgen 8 september rond 08.25 uur heeft in Beckum een beroving van een jongen plaats gevonden. Een 12-jarige jongen uit Hengelo werd beroofd van zijn GSM. Na een goed signalement van de verdachte te hebben gekregen, ging de politie op onderzoek uit. Op de Haaksbergerstraat in Hengelo kon de politie een verdachte aanhouden die aan het signalement voldeed. Bleek te gaan om een 18-jarige jongen uit Rekken en hij was in het bezit van de gestolen GSM. Tegen de 18-jarige jongen zal proces-verbaal worden opgemaakt. (08-113346)

Dorstige dief kan verleiding niet weerstaan

Hengelo

Een 25-jarige man uit Oldenzaal werd op zondagavond 7 september aangehouden op de Markt in Hengelo. Hij kon de verleiding niet weerstaan en ging aan de haal met een aantal alcoholische versnaperingen uit een feesttent in Hengelo.

Op zondagavond 7 september rond 21.15 uur kreeg de politie melding dat een portier een man op heterdaad had aangehouden nadat hij een aantal flessen met alcohol had gestolen uit een feesttent op de Markt in Hengelo.

Op de Markt troffen de agenten de portier met de verdachte aan. De verdachte, een 25-jarige man uit Oldenzaal werd overgeleverd aan de politie. Proces-verbaal zal tegen de man worden opgemaakt. (08-113488)

Met ruim 1,75 promille achter het stuur, rijbewijs ingevorderd

Haaksbergen

Een 24-jarige man uit Haaksbergen mocht op zondag 7 september zijn rijbewijs inleveren, nadat hij onder invloed van alcohol met zijn auto in de sloot was gereden.

Zondagavond 7 september rond 23.15 uur kwam er een melding bij de politie binnen dat een auto de sloot in was gereden op de Koningin Wilhelminastraat in Haaksbergen. Getuigen zagen dat de bestuurder van de auto te voet was verder gegaan. De politie heeft de bestuurder, een 24-jarige man uit Haaksbergen, kunnen achterhalen en aangehouden.

De politie had het vermoeden dat er alcohol in het spel was en heeft de 24-jarige man meegenomen naar het politiebureau. Ademanalyse wees 1,75 promille uit. Hierop werd het rijbewijs van de 24-jarige ingevorderd en proces-verbaal zal tegen hem worden opgemaakt. De auto werd afgesleept.
(08-113523)

Bestuurder onder invloed moet rijbewijs inleveren

Almelo

Een 20-jarige man uit Wierden heeft op maandagmorgen 8 september zijn rijbewijs moeten inleveren omdat hij teveel alcoholische versnaperingen tot zich had genomen.

Maandagochtend 8 september controleerden surveillerende agenten, op de Jacob van Ruysdaelstraat in Almelo, een bestuurder van een auto. Omdat het vermoeden bestond dat de automobilist, een 20-jarige man uit Wierden, alcohol genuttigd had, werd de man voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau. De ademanalyse op het bureau wees 0,80 promille uit. Omdat de man eerder onder invloed van alcohol een auto bestuurde werd het rijbewijs van de man ingevorderd. (08-113549)
Motorrijder gewond na val van motor

Markelo

Een 20-jarige motorrijder raakte op zondag 7 september gewond toen hij op de Stationsweg in Markelo de controle over zijn motor verloor en ten val kwam.

Zondagmorgen 7 september rond 10.40 uur kreeg de politie melding dat een motorrijder gewond was geraakt op de Stationsweg in Markelo. Bleek dat een 20-jarige bestuurder van de motor de controle over zijn motor had verloren en ten val kwam. De man werd met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis in Deventer. De motor werd afgesleept. (08-113359)

Vier gewonden na éénzijdige aanrijding

Enschede

Een 38-jarige automobilist en zijn drie inzittenden raakten op zondag 7 september gewond. Hij verloor met zijn auto, op de Boekelosestraat in Enschede, de macht over zijn stuur en kwam tegen de boom in de berm tot stilstand.

Zondag 7 september kwam rond 18.30 uur een melding binnen bij de politie dat een aanrijding had plaats gevonden op de Boekelosestraat in Enschede. Bleek dat de bestuurder, een 38-jarige man uit Enschede, de macht over het stuur had verloren en via de stoeprand en boom in de berm tot stilstand was gekomen. De bestuurder en zijn drie inzittenden, zijn twee zonen en een neefje, raakten hierbij gewond. Alle inzittenden zijn met onbekend letsel met de ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. (08-113456)

Man aangehouden na verduistering

Enschede

Een 56-jarige man uit Enschede kon op 7 september worden aangehouden nadat tegen hem aangifte was gedaan tegen verduistering van kunst.

Op 21 augustus kwam er een 56-jarige man bij de politie aangifte doen van verduistering van kunst van de kunstuitleen. De politie startte een onderzoek en kon op zondag 7 september een 56-jarige man uit Enschede aanhouden. Hij wordt ervan verdacht de geleende kunst te hebben verduisterd. De man is door de politie voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (08-105791)

tel. 053-4555588


---- --