Gemeente Oirschot

Welk dier wilt ú dat Oirschot vertegenwoordigt? 37 Allemaal web.jpg

Gemeente Oirschot start een heuse verkiezing om de natuur binnen haar grenzen te bevorderen. De verkiezingskandidaten zijn dit keer wel van een heel bijzondere orde, namelijk: een salamander, een vogel en een vlinder. Inwoners van Oirschot kunnen hun stem uitbrengen.

Biodiversiteit is de variatie tussen dier- en plantsoorten en ecosystemen. De biodiversiteit gaat wereldwijd en ook in Nederland achteruit. De Europese landen hebben afgesproken de teruggang in biodiversiteit een halt toe te roepen. Daarvoor is de campagne Countdown 2010 gestart. Het samenwerkingsverband "Duurzame Driehoek" en de provincie Noord-Brabant zijn een ambitieus project gestart om de doelen van Countdown 2010 te ondersteunen. Het project heet "Gemeenten adopteren soorten". De bedoeling is dat gemeenten een dier- of plantensoort `adopteren'. De gemeente stelt een actieplan op om de omstandigheden voor de gekozen soort te verbeteren. Een soort maakt altijd onderdeel uit van een complex ecosysteem waarin tal van soorten voorkomen. Daarom hebben de maatregelen die we nemen ook een positief effect op tal van "meeliftende soorten".

Om Countdown 2010 een gezicht te geven, gaan we dus een soort `adopteren' die de Oirschotse biodiversiteit op een goede manier vertegenwoordigt. Maar een goede vertegenwoordiger van Oirschot heeft steun nodig van ú, de inwoners!

Graag vragen wij u een soort voor Oirschot te kiezen. Om u niet helemaal in het diepe te gooien hebben we samen met IVN en Brabants Landschap een voorselectie gemaakt van een aantal typisch Oirschotse soorten. U vindt op de antwoordkaart de geselecteerde soorten met een korte beschrijving en foto. U kunt ook stemmen via website, klik hier.

Uiteindelijk is het doel om de totale biodiversiteit een impuls te geven. Daarom vragen we u ook zelf met ideeën en voorstellen te komen om de biodiversiteit in uw gemeente te verbeteren. We proberen zo veel mogelijk ideeën in het maatregelenpakket mee te nemen.

Vul de antwoordkaart vóór 15 september in en stuur het op naar:

Gemeente Oirschot

T.a.v. team Ruimtelijk Beheer

Antwoordnummer 453

5688 ZG Oirschot