Gemeente Roermond

Oproep: Automobilisten; let op verkeersgedrag, vooral bij scholen!

Stadstoezicht controleert sinds het nieuwe schooljaar weer de schoolroutes van de kinderen. De toezichthouders spreken indien nodig mensen aan op hun weg- en verkeersgedrag. Met name in het stadsdeel Herten leiden de vele werkzaamheden en daarbij behorende omleidingen wel eens tot verkeersonveilige situaties, zo constateren medewerkers van de betreffende afdeling.

Op de Veestraat tussen de Willem Dreesstraat en het fietspad naar de Standerdmolen staan verkeersbrigadiers, die kinderen van de Hubertusschool op een veilige wijze helpen oversteken. Als de kinderen vanuit de Standerdmolen zijn overgestoken komen zij op een verplicht fietspad voor fietsers in beide richtingen. Automobilisten verlenen echter niet altijd afdoende voorrang aan het kruisende fietsverkeer op het fietspad. Hierdoor moeten fietsers weer terug de rijbaan opzwenken om voor de auto's door te rijden. Dit is een onwenselijke en gevaarlijke situatie.

Wethouder IJff van Verkeer: Ik roep alle automobilisten op om hun verantwoordelijkheid te nemen als ze de weg op gaan, vooral in de buurt van scholen. Kinderen zijn de meest kwetsbare groep verkeersdeelnemers en bovendien moeten we hun het goede voorbeeld geven. Binnenkort zullen medewerkers van Stadstoezicht ook controles houden. Niet alleen bij de Hubertusschool, maar ook bij andere scholen in Roermond doen zich dit soort situaties voor en zeker na een lange vakantieperiode dienen we hier extra alert op te zijn. Vertrek dus op tijd naar de afspraak en wees alert op onverwachte verkeersdeelnemers, aldus de Roermondse wethouder van verkeer.

Publicatiedatum: 08-09-2008 Bijgewerkt: 08-09-2008