Gemeente Heusden


Gemeente Heusden en Inspectie VROM vinden elkaar 8 september 2008 Gemeente Heusden en Inspectie VROM vinden elkaar

Inspectie tevreden over aanpak gemeente

Er moet nog wel wat gebeuren, maar de gemeente Heusden is op de goede weg. Die conclusie trekt Inspectie VROM nadat ze in mei en juni 2008 bij de gemeente een herhalingsonderzoek uitvoerde, dat zich toespitste op het onderdeel bouwen. Het onderzoek volgt op de inspectie in 2005 waarbij de gemeente Heusden op veel terreinen onvoldoende scoorde.

De inspectie toonde zich met name tevreden over het handhavingsbeleid van de gemeente en de manier waarop vrijstellingsprocedures worden aangepakt. Het bouwbeleidsplan en het bouwprogramma, de sloopvergunningen met asbest en het toezicht daarop behoeven daarentegen nog verbetering. De bevindingen in het rapport worden zowel bestuurlijk als ambtelijk onderschreven. Inmiddels zijn al diverse acties gestart om ook de laatste verbeterpunten op te pakken.

Overleg vooraf
Zowel Inspectie VROM als de gemeente is tevreden over de manier waarop het herhalingsonderzoek is verlopen. Er is in goede harmonie en op constructieve wijze samengewerkt. Waar het dit keer nog een controle achteraf betrof, gaat Inspectie VROM steeds meer inzetten op overleg vooraf. Door steeds actief contact te onderhouden is de gemeente zo in staat om in een vroeg stadium uitvoering te geven aan de aanbevelingen van de inspectie.
Geplaatst op: 8 september 2008