Gemeente Berkelland


Postbus 200
7270 HA Borculo
Tel.: 0545-250 250
Contact en bezoekgegevens

Gemeenteraad bekijkt fiets- en wandelpaden op landgoed Beekvliet

Afbeelding bij afbeelding

Eigenaar Gelderman geeft een toelichting op het beheer van het landgoed.

Gemeenteraadsleden hebben dinsdag 2 september op uitnodiging van de heer Gelderman, eigenaar van het landgoed Beekvliet, de situatie rond het afgesloten fiets- wandelpad op het landgoed Beekvliet bekeken.

Twee nieuwe paden

`In het kader van een zorgvuldig landgoedbeheer", zo lichtte Gelderman toe, "is er door de afsluiting met name voor de reeën geen barrière meer tussen hun slaap- en fourageergebied". Er worden twee nieuwe paden op Beekvliet voor het publiek opengesteld zodat mens en dier beide op Beekvliet kunnen genieten zonder elkaar in de weg te lopen.

Geprotesteerd

Eind 2006 heeft de heer Gelderman een fiets- wandelpad, dat over zijn landgoed loopt, afgesloten. Meerdere inwoners hebben bij het gemeentebestuur tegen deze afsluiting geprotesteerd. In de vergadering van de commissie Bestuurlijk Domein en dienstverlening van 24 juni jongstleden bleek dat er veel verschillende gedachten en meningen leven bij de leden van de commissie.

Besluitvorming

Het college van burgemeester en wethouders stelt de gemeenteraad voor om in de raadsvergadering van 16 september aanstaande, het fiets- wandelpad op het landgoed Beekvliet, dat loodrecht staat op de Galgenveldsedijk tot het punt waar deze uitkomt bij de laan die van Heurne loopt tot aan het huis Beekvliet, aan het openbaar verkeer te onttrekken.

Door het bezoek aan het landgoed, de gastvrije én informatieve ontvangst en rondleiding kunnen de raadsleden op 16 september een besluit nemen.

Trefwoorden Gemeenteraad
Mutatiedatum 08/09/2008