Gemeente Berkelland


Postbus 200
7270 HA Borculo
Tel.: 0545-250 250
Contact en bezoekgegevens

Het geheim van de Berkelkade

© Illustratie: Janet Timmerije

Aflevering 10 (slot), een schat aan mogelijkheden (herhaling)

Alle bewoners van de Berkelkade zitten nog tot in de kleine uurtjes bij elkaar in het gezellige huiskamertje van Layla en Paul. Johan zit op z'n praatstoel en verhaalt langdurig over vroeger. "Mijn opa heeft hier nog gevaren als Berkelschipper. Dat waren nog eens tijden. Ploeteren op die Berkelzompen. En toch werd er nog wat verdiend. Niet veel, maar ze konden er van rond komen."

Danny hoort het allemaal met rode oortjes aan. Niet omdat het nu zo'n pikant verhaal is, maar omdat de vermoeidheid aardig toe begint te slaan. De woorden van Johan beginnen te dansen in zijn oren. Met het beeld van de Berkel en de Berkelschippers voor ogen dommelt hij in slaap. Langzamerhand wordt het water van de Berkel woester en woester en de Berkelschipper neemt de gedaante aan van een gevaarlijke piratenkapitein. Angstaanjagend komt hij dichterbij. "Hé, jij daar", brult hij naar Danny. "Ik ben op zoek naar het geheim van de Berkelkade. Wat weet jij daarvan? Zeg het nou maar: waar kan ik die schat vinden?" "De schat?" stamelt Danny. Ik weet niks van een schat. Laat me met rust." Gelukkig vaart het schip voorbij.

Uit het water duikt opeens een Berkelmeerminnetje op. "Hé, psst, Danny, zal ik je wat vertellen?" fluistert zij. "Je moet het geheim van de Berkelkade ontdekken voordat die boeman weer terugkomt. Het is een schat die de Berkelschippers verstopt hebben achter één van de stenen van de kade. Zoek er snel naar..." En weg is ze weer. Danny struint de kade af en voelt of er stenen loszitten. En na een tijdje, ja hoor, daar voelt hij wat. "Ja! ja!" schreeuwt hij, "ik heb de schat gevonden. Ik heb het geheim van de Berkelkade ontdekt!"

"Hé Danny, waar heb je het over?" vraagt Gerrit. En Danny schrikt weer wakker. "En blijf eens van mijn folder met de voorzieningen voor de minima af. Wat zei je nou, is dat het geheim van de Berkelkade? De schat? Nou, het bevat wel een schat aan informatie."

"Dat krijg je nu van die langdradige verhalen van jou, Johan. Het jong valt er van in slaap. Ze mogen jou wel een langdradigheidstoeslag geven, in plaats van die langdurigheidstoeslag die je ontvangt" "Langdurigheidstoeslag? vraagt Wilma. Wat is dat dan?" "Dat is een eenmalige uitkering voor mensen die niet meer kunnen werken en al vijf jaar of langer op bijstandsniveau zitten. Ik krijg als alleen staande 336 euro." Maar nu gaan we naar huis, hoor. We hebben lang genoeg gezeten. Het was gezellig. Doen we nog eens, hè? Nou lui, aju!"

Dit is de laatste aflevering van het feuilleton. Met deze `soap' wil de gemeente u graag laten weten dat er vaak een oplossing is voor uw problemen. Kijk in de `folder van Gerrit': Regelingen kostenondersteuning minima. U kunt deze gratis afhalen in de Gemeentewinkel of de Servicepunten. Of bespreek uw situatie met een medewerker van de gemeente. Kijk wel goed, als u het formulier invult, welke kosten u aankruist. Goed ingevulde formulieren leiden natuurlijk tot een snellere afhandeling.

Alle afleveringen van "Het geheim van de Berkelkade" zijn nog terug te lezen op de website www.gemeenteberkelland.nl. Wij hopen dat u de afleveringen met plezier hebt gelezen en deze voor u aanleiding waren om desgewenst gebruik te maken van de voorzieningen die de gemeente u biedt!

EINDE

Trefwoorden Beleid
Mutatiedatum 08/09/2008