Gemeente Berkelland


Postbus 200
7270 HA Borculo
Tel.: 0545-250 250
Contact en bezoekgegevens

Volgend jaar begint plaatsing nieuwe plattegrondkasten

Berkelland is van plan een overeenkomst te sluiten met Suurland Outdoor om voortaan voor de hele gemeente de plattegrondkasten te verzorgen. In 2009 komen er nieuwe kasten in Borculo, Eibergen en Neede. In Ruurlo loopt het oude contract nog door tot 2010. Vóórdat burgemeester en wethouders definitieve afspraken maken, nemen ze eerst acht weken de tijd om met dorpsorganisaties en andere belanghebbenden te overleggen.

Suggesties zijn welkom!

Wethouder Dennis Meijerink van onder andere Openbare Werken en kleine kernenbeleid: "We zijn blij dat Suurland Outdoor bereid is de informatiekasten ook in de kleine kernen te verzorgen. Voor Beltrum, Noordijk, Rekken en Rietmolen is dat in die zin nieuw. Maar we willen in dit geval de dorpsorganisaties die in een aantal gevallen zelf plattegronden verzorgen, natuurlijk niet voor de voeten lopen. Daarom nemen we er de komende periode even de tijd voor om met iedereen te overleggen. Ook suggesties over de huidige locaties zijn van harte welkom!"

Vernieuwing

De kasten en kaarten zijn om een aantal reden aan vernieuwing toe. De kasten zijn verouderd. Dat geldt ook voor het kaartmateriaal in de kasten. De gemeente wil de plattegrondkasten voor heel Berkelland op dezelfde manier regelen. Het college van B&W heeft zich afgevraagd of er nog behoefte is aan plattegrondkasten. De `TomTom' heeft immers zijn intrede gedaan. In de praktijk blijkt dat er nog genoeg mensen niet beschikken over dergelijke navigatieapparatuur. Bovendien geeft een kaart meer overzicht. En tenslotte is er een commerciële marktpartij (Suurland Outdoor) die zelfs nog een aantal kasten wil bijplaatsen. Dat is niet voor niets.

Ook is overwogen of de kasten wel passen in het landschap. De gemeente heeft onlangs een reclamebeleid ontwikkeld waarbij bijvoorbeeld reclamewagens in weilanden niet meer zijn toegestaan. In het geval van de plattegrondkasten ligt het anders. Ze lopen veel minder in het oog en ze dienen veel méér een algemeen maatschappelijk doel.


*Wethouder Meijerink:

"Daarom nemen we er de komende periode even de tijd voor om met iedereen te overleggen. Ook suggesties over de huidige locaties zijn van harte welkom!"

Waar komen ze te staan?

Voor het grootste deel blijft het zoals het nu is. Voor de vier kleine kernen waar nu nog geen plattegrondkast (van/via de gemeente) staat, ligt bij de betreffende dorpsorganisaties de vraag voor of en waar er een kast moet komen.

Vervangen in 2009

Borculo


1. Oude Nettelhorsterweg


2. Barchemseweg tegenover De Heure


3. Ruurloseweg, nabij huisnr. 35


4. Batendijk nabij overdekt zwembad


5. Needseweg


6. Jonkerspad tegenover Kloosters

Eibergen


7. Haaksbergseweg (Rijksweg) t.h.v. de Hoge Haarweg


8. Groenloseweg (Rijksweg) tegenover Flexovit (staat tijdelijk op De Kiefte, maar gaat weer terug naar de N18)


9. Borculoseweg tussen de Mors en de Lariksweg


10. Needseweg (Provincialeweg) t.h.v. de Woestenes


11. Grotestraat, op het Zwikkelaarsplein

Neede


12. Haaksbergseweg


13. Eibergseweg


14. Borculoseweg


15. Diepenheimseweg


16. Busplein


17. Hofmaat, t.o. voormalig gemeentehuis

Beltrum

In nader overleg te bepalen.

Haarlo


18. Eibergseweg/Wolinkweg

Geesteren


19. Kerkplein

Gelselaar


20. Diepenheimseweg

Noordijk


21. In nader overleg te bepalen.

Rekken


22. In nader overleg te bepalen.

Rietmolen


23. In nader overleg te bepalen.

Vervangen in 2010

Ruurlo

25. Vordenseweg

26. Barchemseweg


27. Borculoseweg

Ter inzage

Het overzicht met de locaties (hetzelfde als hierboven) ligt (sinds 6 augustus) tot en met 30 september 2008 ter inzage in de Gemeentewinkel en de gemeentelijke Servicepunten. Tijdens deze periode kan iedereen schriftelijk zijn of haar mening geven via het emailadres info@gemeenteberkelland.nl of per post naar Gemeente Berkelland, afdeling Beheer en Onderhoud, Postbus 200, 7270 HA Borculo. Belangstellenden kunnen ook mondeling reageren door te bellen met de heer B. Ziengs, telefoonnummer 0545-250 556.

Mutatiedatum 08/09/2008