Vereniging van Recreatieondernemers Nederland


P E R S B E R I C H T

Driebergen, 8 september 2008

RECRON sluit kleine agrotoeristische bedrijven in de armen

Ondernemers in de kleinschalige kampeersector, zoals de boerencampinghouders, en RECRON hebben lange tijd op gespannen voet met elkaar geleefd. Deze strijdbijl wordt langzamerhand begraven. Ondernemers uit de groep boerencampings kloppen steeds vaker aan bij RECRON. Zij hebben behoefte aan kennis en kunde op diverse vlakken bijvoorbeeld op het gebied van juridische ondersteuning, maar kunnen nergens terecht. RECRON maakt het deze kleinschalige bedrijven nu mogelijk om tegen een introductietarief lid te worden van RECRON om zo te profiteren van het RECRON-lidmaatschap.

Voor RECRON zijn deze kleinschalige agrotoeristische bedrijven een aanvullend product in het brede palet van recreatie. RECRON kent verschillende bedrijfsgroepen, de groep Kampeer- en Bungalowbedrijven is er daar een van. In deze bedrijfsgroep vallen de kleinschalige bedrijven. Er is een speciale vakgroep in oprichting voor kleinschalige ondernemers. De nieuwe vakgroep zal vooral fungeren als kenniscentrum. Leden kunnen in eerste instantie voor hulp terecht bij hun regiomanager, maar voor specifieke onderwerpen en vraagstukken en voor de organisatie van themabijeenkomsten kunnen ze een beroep doen op Arjan Kuiper, manager van deze vakgroep. Zo wordt nog beter in beeld gebracht waar behoefte aan is en vervolgens gezamenlijk gezocht naar antwoorden. Op die manier kunnen ook deze nieuwe en reeds bestaande kleinere ondernemers binnen RECRON maximaal profiteren van hun RECRON-lidmaatschap.

"Wat wij missen is het overleg met gelijkgestemden", zegt Moniek Vrielink, eigenaar van camping De Schaapskooi in Nijverdal, die in totaal vijfenzestig plekken telt en al langer RECRON-lid is. Moniek Vrielink ziet de nieuwe vakgroep van RECRON als een mooie aanvulling op haar lidmaatschap van VeKaBo. "Wij zijn bij VeKaBo aangesloten vanwege de promotie in het boekje en op de website van deze organisatie. Maar van RECRON zijn wij juist lid vanwege de gratis juridische hulp en de RECRON-voorwaarden die we willen hanteren. Door de nieuwe vakgroep gaat ons RECRON-lidmaatschap nu nog meer opleveren." Vrielink hoopt dat de vakgroep Kleinschalige Recreatie specifieke onderwerpen voor kleine recreatieondernemers zal gaan bespreken. "Zoals bijvoorbeeld een kleine bedrijfsuitbreiding: hoe pak je dat nou aan", geeft ze als voorbeeld. "En ik hoop natuurlijk dat de bijeenkomsten 's avonds gehouden zullen worden, wij hebben tenslotte nog een andere baan ernaast."

RECRON, de Vereniging van Recreatieondernemers Nederland, streeft naar een optimaal ondernemersklimaat in de recreatiebranche en behartigt de collectieve en individuele belangen van de leden. De brancheorganisatie vertegenwoordigt ongeveer 1.900 recreatiebedrijven. Hieronder vallen kampeerbedrijven, bungalowparken, groepsaccommodaties, dagattracties, buitensportbedrijven, zwembaden en sauna's.

---

Noot voor de redactie (