Gemeente Almere

Eerste KVO-B certificaat voor ondernemers

08-09-2008

Luchtfoto van De Steiger (copyright AIK) Bedrijventerreinen "De Steiger", "De Paal" en "Scoutingpad" in Almere Haven ontvangen op 10 september het Keurmerk Veilig Ondernemen - Bedrijventerreinen. Het gaat hier om het eerste keurmerk wat wordt uitgeven voor een bedrijventerrein in Almere.

Sinds november 2007 is een werkgroep bezig geweest om het Keurmerk Veilig Ondernemen binnen te halen voor de bedrijventerreinen "De Steiger", "De Paal" en "Scoutingpad" in Almere Haven. Bedrijventerreinen komen voor certificatie in aanmerking als zij een aantal structurele maatregelen op het gebied van veiligheid treffen. Dit staat beschreven in een plan van aanpak. In de afgelopen maanden zijn er al diverse maatregelen uitgevoerd, de overige maatregelen worden binnen twee jaren uitgewerkt.

Om de samenwerking verder te onderstrepen, wordt tijdens de uitreiking van het certificaat een convenant ondertekend door burgemeester Jorritsma, (gemeente), de heer Tabak (politie), de heer Ploegman en de heer Van Gaalen (brandweer), de heer Kramer (VBA), de heer De Jong (SBBA), de heer Wolzak (SVA) en de heer Sleurink en mevrouw De Rooij (werkgroep KVO-B en ondernemers van De Steiger en De Paal).