Openbaar Ministerie


* >Drie doden in weekendverkeer

Drie doden in weekendverkeer

Ongevallen hebben het afgelopen weekend minstens drie leven gekost.

Fietser

Een 45-jarige Poolse fietser is zaterdagavond in het Limburgse dorp America om het leven gekomen toen hij werd geschept door een auto. Een 45-jarige vrouw die naast hem fietste is zwaargewond overgebracht naar het ziekenhuis in Nijmegen. De 35-jarige Poolse bestuurder van de auto en een 21-jarige inzittende raakten ook gewond. De politie vermoedt dat de auto met zeer hoge snelheid reed en onderzoekt of de bestuurder onder invloed van alcohol was.

Brommobiel

In Breukelen is een 70-jarige man om het leven gekomen toen hij met zijn brommombiel te water raakte. Omstanders schoten direct te hulp. Ze haalden de man uit zijn voertuig en reanimeerden hem, maar dat mocht niet meer baten. De man overleed ter plaatse. De politie onderzoekt de zaak.

Motor

In Groesbeek is een 51-jarige motorrijder uit Erp om het leven gekomen. De man reed met drie andere motorrijders richting Duitse grens. In de bocht verloor de bestuurder de macht over het stuur, kwam ten val en raakte een lantaarnpaal. Het slachtoffer is ter plaatse overleden. De afdeling Verkeers Ongevallen Analyse heeft een technisch onderzoek ingesteld en agenten hebben de mederijders gehoord.