Gemeente Zijpe


2008-09-08 Euraka! Prijsvraag voor het beste klimaatidee. .

Eind vorig jaar lanceerde de provincie Noord-Holland het Actieprogramma Klimaat. Met de Actieprogramma willen zij een bijdrage leveren aan de mondiale strijd tegen de uitstoot van broeikasgassen en willen ze Noord-Holland voorbereiden op de gevolgen van klimaatverandering.

Zo heeft de provincie een aantal subsidieregelingen op het gebied van klimaat en duurzame energie. Ook ondersteunen zij gemeenten met het uitvoeren van hun klimaatbeleid middels het CO²-servicepunt.

De provincie Noord-Holland is ervan overtuigd dat innovatie een goede oplossing voor de klimaatproblematiek kan bieden. Vandaar dat zij de Eureka-klimaatprijsvraag hebben uitgeschreven.
Met de prijsvraag zijn wij op zoek naar innovatieve ideeën, gericht op het tegengaan van en het omgaan met klimaatveranderingen. Geïnteresseerden hebben tot 1 november de mogelijkheid om hun idee in te zenden, waarbij de winnaar een bedrag van 50.000,- ontvangt om het idee verder uit te werken in de provincie Noord-Holland. De jury o.l.v. weerman Erwin Kroll beoordeelt de inzendingen onder andere op uitvoerbaarheid, originaliteit en de mate waarin het idee een oplossing biedt voor de klimaatverandering. Op
www.noord-holland.nl/klimaat vindt u meer informatie over de prijsvraag.

Het wedstrijdformulier en het wedstrijdreglement kunt u hieronder downloaden.


* inschrijfformulier Eureka.doc

* wedstrijdreglement prijsvraag Eureka.pdf