Gemeente Diemen


Geslaagde Gemeentedag

Gezellige drukte op jaarlijkse Gemeentedag.
Heel wat Diemenaren wilden meepraten over de toekomstige inrichting van de gemeente. Dat bleek op de Gemeentedag van afgelopen zaterdag, tegelijk met het Diemer Festijn. Het thema van de dag was 'Diemen naar 2040'. Veel mensen gaven hun mening over toekomstige locaties voor woningen, bedrijven en kantoren, maar ook over water, groen, infrastructuur en voorzieningen als scholen, winkels, sport en dergelijke. Daarover gaat de gemeente vanaf nu een plan maken onder de naam Structuurvisie.

structuurvisie panelen

Naast de ruimtelijke plannen was er ook aandacht voor de gemeentelijke subsidieregeling voor energiezuinige spullen, die ook direct aangeschaft konden worden. Daar liep het nog geen storm, maar voor zonnepanelen was het ook niet echt weer. Voor fietsmobiliteit waaide het ook wat veel, maar dat Diemen op de fiets de moeite waard is, werd behoorlijk duidelijk gemaakt. De aanwezige wijkcoördinatoren werden links en rechts aangesproken, vooral omdat ze spaarvarkens in de aanbieding hadden. Die stonden symbool voor de EUR 750 die de gemeente voor buurtinitiatieven beschikbaar heeft.

Uiteraard was de brandweer met haar demonstraties en het schuimvoetbal de grote publiekstrekker, maar ook de scouting en de diverse creatieve workshops hadden genoeg aanloop.

schuimvoetbal brandweer
Ondanks het wisselvallige weer was het een geslaagde Gemeentedag. Veel burgers hebben hun gemeente aan kunnen spreken met vragen, adviezen, complimenten en klachten.
Afspraak: volgend jaar weer een Gemeentedag tijdens het Diemer Festijn.

---

Postadres:
Gemeente Diemen
Postbus 191
1110 AD
Diemen

Bezoekadres:
D.J. Den Hartoglaan 1
Tel.: (020) 314 46 44
Fax: (020) 314 46 35
E-mail: info@diemen.nl

---