Gerard Joling in Concert: For Your Eyes Only

08/09/2008 15:27

UDC Events

Afgelopen weekend hebben zo'n 35.000 mensen genoten van het geweldige concert dat Gerard Joling en zijn collega's gaven in de vallei van Spaarnwoude.

Het organiseren van een groot concert in de buitenlucht brengt echter een hoop onvoorspelbare elementen met zich mee. Dit gold ook voor afgelopen weekend. In de week voorafgaand aan het concert waren de weersomstandigheden dermate slecht waardoor de aanloop naar het concert werd vertraagd. Op de dag zelf werd er met man en macht gewerkt om het terrein zo goed als mogelijk toegankelijk te maken voor de bezoekers.

Regenwater werd weggepompt door speciale tankwagens, drassige plekken werden opgevuld met houtsnippers, rijplaten werden gelegd en veegwagens ingezet om het terrein zo begaanbaar mogelijk te maken. Deze last minute werkzaamheden zorgde ervoor dat het terrein op zaterdag ruim een uur later open ging dan de geplande 17.00 uur.

Ondertussen stonden een hoop enthousiaste mensen te wachten voor de ingang om het terrein te betreden. De opkomst was echter zo massaal, hierdoor werd besloten om alle mogelijke poorten direct te openen met als resultaat dat de grote rij zo snel als mogelijk kon worden weggewerkt. Iedereen was in ieder geval ruim op tijd voor het concert van Gerard.

De helicopter met Gerard steeg in Schiphol Oost op voor zijn spectaculaire opkomst. Hoewel alle vergunningen ruim van te voren in orde waren gemaakt waren, kreeg het toestel geen toestemming van de verkeersleiding om te vertrekken. Uiteindelijk werd er een kwartier later dan gepland een 'go' gegeven en vervolgde Gerard zijn weg naar Spaarnwoude. Hierdoor werd het geduld van alle fans nogmaals op de proef gesteld.

Na Gerard's landing barste het feest helemaal los. Groot vuurwerk, geweldige lichtshow, spectaculaire lasers, de Edwin Evers band, sexy danseressen en natuurlijk ook de gastoptredens van Gordon en Jeroen van der Boom. Dit allemaal tijdens een heerlijke (en droge) avond onder de sterren in Spaarnwoude. Gerard maakte zijn reputatie als grootste entertainer van Nederland meer dan waar.

De show op zondag verliep vlekkeloos. De toestroom, de opkomst, de sfeer, alles kwam op een perfecte manier samen en zorgde wederom voor een tweede onvergetelijke avond.

Organisatoren UDC en Entertainment-NL kijken terug op twee shows waarin niet alleen Gerard Joling maar ook Gordon, Jeroen van der Boom, Wolter Kroes, Xander de Buisonje, de Dolly Dots, Dre en Roxeanne Hazes, Hansen Tomas en Waylon absoluut de sterren van de hemel zongen. De organisatie en alle betrokkene zijn er van overtuigd dat het evenement voor herhaling vatbaar is.

De organisatie betreurt ten zeerste dat er mensen zijn die op zaterdag langer dan gepland hebben moet wachten om het terrein te betreden.

Via dit bericht willen wij alle bezoekers bedanken voor hun komst en alle artiesten en medewerkers bedanken voor hun geweldige inzet en performance.





http://www.gerardjolinginconcert.nl