Politie Brabant-Noord

Onderzoek vernielingen Sint-Michielsgestel afgerond

Sint Michielsgestel, 08-09-2008

Het politieonderzoek naar de vernielingen in Sint-Michielsgestel die op 9 augustus j.l. gepleegd werden, is afgerond. Met de aanhouding van zeven jongeren uit Sint-Michielgestel tussen de 17 en 20 jaar denkt de politie tenminste 23 vernielingen te hebben opgelost. De jongeren zouden in de vroege uren van zondag 9 augustus een spoor van vernielingen hebben achtergelaten in Sint-Michielsgestel.

Bij de politie zijn 23 aangiften binnengekomen van onder meer: vernieling van personenauto's (spiegels eraf, over auto's gelopen), buitenlampen die uit de tuin zijn gehaald en kapot gegooid, houten schutting die is omgegooid, dakgoten die zijn vernield, spullen die uit tuinen zijn gehaald en kapot gemaakt en vernielde brievenbussen. Het schadebedrag is ruim 9000 euro. Dit bedrag zal op de verdachten worden verhaald.

De vernielingen werden gepleegd in de ruime omgeving van de Berkenlaan/ Cypressenlaan/ Theerestraat. Vijf jongeren konden diezelfde nacht al aangehouden worden. Twee jongeren werden een dag later aangehouden.