Deelgemeente IJsselmonde Rotterdam

Rotterdammers met Oog voor Rotterdam gezocht

Kent u een Rotterdammer die zich inzet voor de veiligheid en de leefbaarheid van de stad?

Nomineer deze persoon dan voor het Oog voor Rotterdam. Op donderdag 23 oktober reikt burgemeester Opstelten aan vier Rotterdammers de onderscheiding het Oog voor Rotterdam uit. Misschien zit uw kandidaat daar wel bij! Bovendien kunt u aanwezig zijn bij de feestelijke uitreiking van het Oog voor Rotterdam in de Burgerzaal.

Vorig jaar ontvingen vier Rotterdammers het Oog van Rotterdam uit handen van de burgemeester. Een jonge vrouw sprong tussen een buschauffeur en twee jongeren die de chauffeur bedreigde. Een man hield een oogje in het zeil op het schoolplein en zorgde ervoor dat een onguur type zich daar niet meer liet zien. Een 77-jarige mevrouw spreekt hangjongeren in de buurt aan en organiseert sportactiviteiten en een meisje wist een verkrachting te voorkomen. Kortom allemaal situati es waarin Rotterdammers zich het lot van hun stadsgenoten aantrokken. Kent u iemand die het Oog voor Rotterdam verdient? Meldt deze kandidaat dan aan voor 6 oktober.

Rotterdam veiliger en leefbaarder maken is een zaak van ons allemaal. Daarom is het goed dat we daar eens per jaar bij stilstaan. Door gewone Rotterdammers die bereid zijn te doen wat nodig is, in de Burgerzaal te huldigen.

Wilt u een kandidaat voordragen voor het Oog voor Rotterdam? Of wilt u aanwezig zijn bij de feestelijke uitreiking van het Oog in de Burgerzaal op 23 oktober? Dat kan via de website www.oogvoorrotterdam.nl. Voor vragen kunt u ook contact opnemen met Anouchka Kleijnen van de Directie Veiligheid tel. 06 - 22 549 842.

Oog voor Rotterdam
www.oogvoorrotterdam.nl