Nederlandse Tafeltennisbond

tafeltennis (4-12 okt) bekend
NTTB maakt selectie voor Europese Kampioenschappen tafeltennis (4-12 okt) bekend

De Nederlandse Tafeltennisbond (NTTB) heeft zes spelers geselecteerd voor de Europese Kampioenschappen tafeltennis (individueel en teams). Dit toernooi wordt van zaterdag 4 tot en met zondag 12 oktober 2008 in het Russische Sint-Petersburg gespeeld.

Bij de dames komt hetzelfde vijftal in actie als bij de WK teams eerder dit jaar. Dit zijn Linda Creemers, Li Jiao, Li Jie, Carla Nouwen en Elena Timina. Zij zullen allemaal deelnemen aan het landentoernooi, het enkelspel en het dubbelspel. Li Jiao verdedigt in Rusland haar Europese titel in het enkelspel. Bondscoach is Pieke Franssen.

Zowel in het landentoernooi, het enkelspel als het dubbelspel zijn de Oranjespeelsters medaillekandidaat. Het damesteam is op de huidige wereldranglijst het hoogst genoteerde Europese land. Li Jiao is volgens dezelfde ranking de beste individuele speelster.

In het dubbelspel vormt de 35-jarige Heerhugowaardse een sterk koppel met de Oostenrijkse Liu Jia. Zij is achter Li Jiao de huidige nummer twee van Europa. Ook het dubbel Elena Timina en Li Jie is in staat om een medaille te halen. Zij behaalden al diverse goede resultaten op de ITTF Pro Tour. Het derde koppel wordt gevormd door Linda Creemers en Carla Nouwen.

Bij de heren is Trinko Keen geselecteerd voor de EK. De 36-jarige Arnhemmer neemt deel aan het enkelspel en het dubbelspel. Daarin is hij aan de zijde van de Oostenrijkse ex-wereldkampioen Werner Schlager kanshebber op een medaille.

De selectie voor de EK wordt gecomplementeerd door Achim Sialino (chef d'equipe en coach individueel toernooi) en Marcel Valk (fysiotherapeut). Namens de NTTB zullen ook Edgar Verkooijen (voorzitter) en Harald Hanemaaijer (pers & communicatie) in Sint-Petersburg aanwezig zijn.

NTTB/HH