Bestuursbenoemingen: SNR Schouten Global en Schouten & Nelissen Groep

08/09/2008 15:58

Schouten & Nelissen

Zaltbommel, 8 september 2008 - Mevrouw Anne Schouten-van Hooft is per 1 november 2008 benoemd tot vice-voorzitter van SNR Schouten Global. Zij is momenteel voorzitter van de raad van bestuur van de Schouten & Nelissen Groep (de Nederlandse activiteiten binnen SNR Schouten Global). In die functie wordt zij per gelijke datum opgevolgd door de huidige vice-voorzitter van de raad van bestuur drs. Marcel A. van Bronswijk.

SNR Schouten Global is de holdingmaatschappij van Schouten & Nelissen Groep (Nederlandse activiteiten), SNR Schouten Training (wereldwijde activiteiten) en SNR Schouten Deelnemingen (nieuwe initiatieven, participaties en overnames). De statutaire directie van SNR Schouten Global B.V. bestaat per


1 november 2008 uit Jan Schouten, Anne Schouten-van Hooft en Ton Voogt.

Profiel Anne Schouten-van Hooft

Anne Schouten-van Hooft is sinds 15 februari 2003 voorzitter van de raad van bestuur van de Schouten & Nelissen Groep en draagt onder meer verantwoordelijkheid voor de portefeuilles strategie en innovatie, organisatie, kwaliteit en personeelsbeleid. In haar nieuwe functie als vice-voorzitter van SNR Schouten Global zal zij zich vooral bezig houden met de verdere internationale expansie. SNR Schouten Global is momenteel in vijf landen actief en genereert een omzet van meer dan 70 miljoen euro.

Profiel Marcel van Bronswijk

Marcel van Bronswijk trad toe tot de directie van Schouten & Nelissen in 1995, na een aantal jaren te hebben gewerkt als trainer, opleider en adviseur van de opleidingsorganisatie. Hij is afgestudeerd in de sociale en klinische psychologie. In 2003 werd hij benoemd tot lid van de raad van bestuur van de Schouten & Nelissen Groep in de functie van vice-voorzitter.

Naast zijn activiteiten als vice-voorzitter houdt hij zich onder meer bezig met nieuwe initiatieven en participaties en is hij actief betrokken bij diverse veranderingsprocessen in en buiten de Schouten & Nelissen Groep.

Profiel organisatie

SNR Schouten Global is een groep van professionele organisaties met een educational fullservice aanbod van diensten en producten: trainingen, opleidingen, advies, coaching, boeken, onderzoek, afstandsleren, individuele begeleiding, leertrajecten op maat en bachelor- en masterprogramma's. SNR Schouten Global heeft wereldwijd 550 medewerkers en 950 freelancers, 21.000 deelnemers aan cursussen en trainingen, 12.000 klanten en 2.100 bedrijfsinterne projecten (inclusief coaching).

Tot de Schouten & Nelissen Groep behoren in Nederland zeven toonaangevende organisaties, te weten:


- Schouten & Nelissen (de marktleider van Nederland op het

gebied van training, opleiding organisatie advies en managementbegeleiding)


- Schouten & Nelissen University


- ISBW (het Instituut voor Sociale en BedrijfsWetenschappen voor

beroepsopleidingen)


- ISBW Hogeschool


- ISES International (het instituut voor ict opleiding en advies)


- KDI (het centrum voor kwaliteit, duurzaamheid en innovatie)


- Thema (de bedrijfswetenschappelijke uitgeverij van Schouten &

Nelissen).

In Europa behoort de Schouten & Nelissen Groep tot de top tien opleidings- en trainingsbedrijven met snel groeiende activiteiten in onder meer Polen, Duitsland en België. Buiten Europa is SNR Schouten Global met name actief op de Chinese markt.





http://www.sn.nl