Syntens


---

Onderzoek brengt vragen studentondernemers in kaart

Kennispark Twente en de Student Union hebben vandaag een nieuwe website gelanceerd om specifiek studentondernemers te kunnen helpen bij hun vragen over ondernemerschap. Tot nu toe had de Universiteit Twente hier geen product voor. Op www.studentondernemer.nl kunnen (potentiële) studentondernemers in 6 verschillende fasen van ondernemerschap (van student, idee tot succesvolle onderneming) antwoorden vinden op verschillende vragen die bij elke fase horen.

âEen eigen bedrijf wordt bij studenten steeds populairder en de zaken worden serieuzer. Dat is goed te zien op de Universiteit Twente: we schatten dat er hier zoân 100-150 studentondernemingen zijn. En hun vragen zijn toch net anders dan die van afgestudeerde startende ondernemers,â aldus Erwin Holtland, coördinator Studentondernemerschap van Kennispark Twente.

Het idee voor de website kwam tot stand naar aanleiding van een kwalitatief onderzoek uitgevoerd door Kennispark Twente. Hieruit bleek dat studentondernemers met dezelfde vragen worstelen, afhankelijk van de fase waarin de studentondernemer zich bevindt. De antwoorden waren echter niet op één plaats te vinden, net als de verschillende ondersteuningsregelingen van de UT. Met de komst van Studentondernemer.nl hoopt Holtland daar een einde aan te maken.

âTot nu toe richtte de UT zich met name op alumni en medewerkers in haar ondersteuning van ondernemerschap. Nu is er ook één duidelijke website voor de ondernemende studenten die met vragen lopen over het opzetten van hun studentondernemingâ, aldus Erwin Holtland. De website is een onderdeel van de professionaliseringsslag en uitbreiding die Kennispark Twente samen met de Student Union van de Universiteit Twente heeft ingezet op het gebied van ondersteuning bij ondernemerschap.