Gemeente Rotterdam

Het Park bij de Euromast staat op de nominatie om Rijksmonument te worden. Het Park is al ruim 150 jaar een begrip in Rotterdam.

Hierdoor staat het centraal tijdens de Open Monumentendag op 13 september 2008. Tussen 11.00 en 16.00 uur start er elk uur een wandeling onder leiding van een gids.

Iedere Rotterdammer kent Het Park, al is het alleen maar vanwege de Euromast. Tijdens de Open Monumentendag kunt u meer te weten komen over de geschiedenis en het ontwerp van Het Park. De wandelingen zijn onder begeleiding van een professionele gids van ArchiGuides en duren ongeveer 45 minuten.

Geheimen van Zuid
Een bijzondere rondleiding voert u langs monumentale plekken op Zuid. U vertrekt om 13.00 uur met de bus vanaf de parkeerplaats voor Parkzicht. Daarna wandelt u, onder begeleiding van 2 gidsen, door de vooroorlogse wijken op Zuid. Om 15.00 uur zet de bus u weer af bij Parkzicht.

In de voorloorlogse wijken zijn veel pareltjes te ontdekken, zoals enorme scholen en kerken, de rustige dorpjes midden in de drukke stad en de havengebouwen die steeds opdoemen aan de horizon. Daarnaast is Zuid enorm groen met het Zuiderpark, Park de Twee Heuvels en de Gordel van Smaragd.

Alle wandelingen op de Open Monumentendag zijn gratis.

Datum: zaterdag 13 september 2008
Tijdstip: wandelingen elk heel uur vanaf 11.00 uur tot 16.00 uur

Vertrek wandeling op Zuid 13.00 uur
Vertrekpunt: Parkzicht, Kievitslaan 25, Rotterdam Toegang: gratis
Reserveren + info: op de dag zelf bij Parkzicht

Bron: Bestuursdienst, 08-09-2008