Ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer

Moslimgezin kookt voor minister tijdens ramadan

08-09-2008

Minister Vogelaar heeft vrijdag een vastenmaaltijd genoten in het kader van het Ramadan Festival. Een islamitisch gezin uit Nieuwegein had de minister haar gastvrijheid aangeboden en een een zogeheten iftar gekookt. De iftar is de maaltijd waarmee het vasten na zonsondergang verbroken wordt. Typerend voor deze maaltijd zijn dadels en het hoofdgerecht is vaak de harira, een dikke soep.

alternatieve tekst
Minister Vogelaar (rechts) geniet van haar hospitality dinner.

De hospitality dinners zijn een onderdeel van het jaarlijkse Ramadan Festival, waarbij moslimgezinnen andere Nederlanders thuis ontvangen om samen het vasten te verbreken. De ontmoetingen zijn bedoeld om mensen met verschillende achtergronden, cultuur en religie op een ontspannen manier met elkaar in contact te brengen.

Na afloop liet de minister weten genoten te hebben van een zeer bijzondere avond: 'Het is goed om elkaars feesten te vieren. Zo leren we elkaar beter kennen. We ontdekken dan dat er meer is dat ons bindt dan wat ons scheidt'.

Een verslag van het bezoek van Vogelaar aan Nieuwegein is te zien bij de Nederlandse Moslim Omroep op 14 september op Nederland 2.

Zie ook


* Ramadan Festival: http://www.ramadanfestival.nl