Gemeente Rotterdam

Mantelzorgers: echte Rotterdammers, die zich dagelijks inzetten voor anderen. Op vrijdag 5 september heeft wethouder Jantine Kriens de campagne Mantelzorg gelanceerd. Centraal in deze campagne staan elf Rotterdammers die intensief zorgen voor een ziek gezins- of familielid, een goede vriend of vriendin, buurman of buurvrouw.

Maak je bekend!
De eerste stap in de Mantelzorgcampagne is om de grote groep onbekende mantelzorgers te leren kennen. In Rotterdam zijn naar schatting zo'n 70.000 mantelzorgers actief. De gemeente Rotterdam wil mantelzorgers met raad en daad ondersteunen. Dat gebeurt via de Steunpunten Mantelzorg. Ruim 1.100 mantelzorgers bezochten vorig jaar zo'n Steunpunt. Verreweg de meeste mantelzorgers verrichten hun zorgtaken echter in stilte en 'uit het zicht'.
De Tas; een mooi cadeau!

De Tas
Voor hen is nu een bijzonder cadeau ontwikkeld: De Tas. In De Tas vind je allerlei cadeaus, waaronder een uitnodiging voor De Dag van de Mantelzorg, kortingsbonnen, informatiemagazines en doucheproducten. Ook in De Tas: De Agenda 2009. Praktisch en prachtig vormgegeven. En inspirerend, door de verhalen die erin zijn opgenomen van de elf Rotterdamse mantelzorgers.

De Dag
Op 10 november, de landelijke Dag van de Mantelzorg, vindt de Rotterdamse editie van dit landelijke evenement plaats in Ahoy. Deze feestelijke dag vormt de tweede en afsluitende stap in de campagne. Mantelzorgers kunnen op die dag kennis maken met de Steunpunten Mantelzorg en andere mensen ontmoeten die begrijpen wat het is om te zorgen voor een ander. Het thema van de dag is Mantelzorg is Topsport''en meerdere topsporters en bekende artiesten beloven er bovendien een spetterend feest van te maken. In De Tas zit een brochure waarmee mensen toegangskaarten kunnen ophalen of telefonisch kunnen bestellen bij de Steunpunten Mantelzorg.

Meer weten?
Wilt u meer weten over de campagne, De Tas en waar u De Tas kunt ophalen? Ga naar www.derotterdamsetas.nl.