&Samhoud bouwt wellness center in eigen kantoor

08/09/2008 17:08

&Samhoud Nederland B.V.

Adviesbureau ? opent vandaag een speciale ruimte in haar kantoorpand dat is ingericht als wellness center voor de eigen medewerkers. Naast een reeds bestaand actief balansbeleid tussen werk en privé, speelt het bureau nu ook actief in op het lichamelijk welzijn van medewerkers. Vanaf vandaag kunnen medewerkers gebruik maken van een massagebed, een floating tub met zout water en heeft het bureau een wellness specialist in dienst genomen die elke vrijdag schoonheidsbehandelingen en massages verzorgt. ? is daarmee een voorloper op het gebied van wellness op de werkvloer.

Massagebed en floating tub op de werkvloer

Een ruimte in de kelder van het kantoorpand van ? is ingericht als wellnesscenter. Hier staat een massagebed dat werkt met waterstralen. Daarnaast is een floating tub geïnstalleerd, een badkuip met deksel waarin het water dermate zout is dat je er in blijft drijven. Minimaal 20 minuten ontspannen drijven in het water is goed voor 4 uur hernieuwde energie. Een floating tub in de kantooromgeving helpt om het creatieve denken te stimuleren en is een uitstekende mentale voorbereiding voor een zware inspanning.

Om het aanbod te completeren, heeft ? een wellness specialist in dienst genomen die 1 dag in de week aanwezig is om lichaam, huid en geest te verzorgen, te ontspannen en te verbeteren.

Privacy voor de medewerkers is verzekerd dankzij huisregels rondom het gebruik van het wellness center en een online intern reserveringssysteem.

Saladebar en veel fruit

Onderdeel van wellness bij ? is gezonde voeding. Tijdens de lunch kunnen medewerkers dagelijks gebruik maken van een saladebar. Daarnaast wordt er veel fruit aangeboden op verschillende plekken op kantoor.

Balansbeleid

De komst van het wellness center is niet zomaar een gadget, maar past geheel binnen het balansbeleid dat ? al jaren voert. Zo wordt het opnemen van vrije dagen gestimuleerd, is flexibel werken en thuiswerken volledig ingeburgerd en worden medewerkers aangemoedigd actief na te denken over de invulling van hun balans tussen werk en privé.

Omdat het werk veel eist van medewerkers, wordt er veel aan gedaan om medewerkers tegemoet te komen. Inspanning en ontspanning moeten elkaar afwisselen.

Twee maanden vaderschapsverlof

De meest bekende maatregel van het balansbeleid bij ? is zonder twijfel de zeer ruime verlofregeling voor jonge vaders: die krijgen twee maanden betaald vaderschapsverlof.

Over ?

Adviesbureau ? is opgericht door Salem Samhoud en bestaat 18 jaar. ? realiseert doorbraken door het inspireren en verbinden van mensen. Wat betreft consultancy legt het bureau zich voornamelijk toe op cultuurverandering in organisaties vanuit visie en strategie. Basisfilosofie is de van Harvard Business School afkomstige Value Profit Chain. Deze mensgerichte aanpak gaat er van uit dat tevreden medewerkers leiden tot tevreden klanten, die op hun beurt leiden tot duurzame financiële waarde. ? werkt voornamelijk voor organisaties in de financiële dienstverlening en voor overheidsorganisaties.

Op 15 april 2008 eindigde ? als absolute winnaar op de lijst van bedrijven die zich Great Place To Work 2008 mogen noemen. Een paar maanden eerder, in december 2007, ontving ? uit handen van de voorzitter van het Innovatieplatform, Jan Peter Balkenende, de prijs voor meest innovatief ingericht kantoorpand.

Einde persbericht





http://www.samhoud.nl