Innovatieve 'Verplaatsbare Barrier' ondersteunt werkzaamheden Haringvlietbrug en beperkt de files

Directeur-Generaal Bert Keijts van Rijkswaterstaat opende vandaag op de Haringvlietbrug de zogenaamde 'Verplaatsbare Barrier', in gezelschap van hoofdaannemer KWS. Door de inzet van de Verplaatsbare Barrier zal veel hinder door onderhoudswerkzaamheden kunnen worden voorkomen.

Sinds afgelopen vrijdag vinden er onderhoudswerkzaamheden plaats op de Haringvlietbrug, daardoor zijn in totaal maar 3 rijstroken beschikbaar. Met de inzet van de Verplaatsbare Barrier kan worden ingespeeld op veranderingen in de verkeersdrukte per rijrichting. De Verplaatsbare Barrier kan met een snelheid van ca. 10 km per uur betonblokken verzetten van de ene kant van een rijstrook naar de andere kant. Van drie rijstroken op de Haringvlietbrug zullen er de komende maanden steeds twee in de belangrijkste spitsrichting open zijn. Twee rijstroken naar Rotterdam in de ochtend en 2 rijstroken naar Zeeland in de avond.

De inzet van de Verplaatsbare Barrier vindt plaats in het kader van FileProof. Dit is een programma van het ministerie van Verkeer en Waterstaat met circa 50 projecten voor fileaanpak op de korte termijn om de bereikbaarheid te verbeteren.

Noot voor redacties (