Leefbaar Rotterdam


maandag, september 08, 2008

Ramadantent op het Schouwburgplein

Rotterdam, 8 september 2008

Betreft: schriftelijke vragen ter schriftelijke beantwoording Ramadantent Schouwburgplein

Naar aanleiding van het artikel Ramadantent Schouwburgplein dubbel zo groot
van 8 september 2008 in het AD.

In de raadsvergadering van 17 juli j.l. is de motie De Onderste Steen Boven, met ruime meerderheid door de Raad aangenomen. Los van een eventueel landelijk onderzoek naar de mogelijke verbondenheid van diverse organisatie met de Fetullah Gulenbeweging, gaat deze motie over het inzichtelijk maken middels een onderzoek van gemeentelijke en deelgemeentelijke geldstromen naar o.a. de Stichting Islam en Dialoog, één van de organisaties vermeld in het dictum van deze motie. Ik heb in dit kader de volgende vragen voor u:


1. Kan het College bevestigen dat gedurende diverse onderzoeken er geen subsidie vanuit gemeente en/of deelgemeente verleend is aan dit Ramadantent event? Zo nee wat is de overweging geweest om deze subsidie toch te verlenen?


2. Is het College het met Leefbaar Rotterdam eens dat religie nog steeds een privé zaak is en dat onder het motto van De Dialoog de Rotterdamse publieke ruimte gebruikt wordt om de Islamitische vastenmaand te promoten? Zo nee waarom niet? Zo ja, wat is dan de overweging geweest van dit college om dit event toe te staan?


3. Kan het College uitsluitsel geven middels een schrijven aan de Raad hoeveel Rotterdamse burgers (uitgezonderd de groep daklozen die in het artikel wordt vermeld) middels dit event nader tot elkaar zijn gekomen?

Met vriendelijke groet,

Anita Fähmel