Gemeente Spijkenisse


Erepenning in Zilver voor N.C. Schaasberg - Batenburg de Jong

08 september 2008

N.C. Schaasberg- Batenburg de Jong
Op zaterdag 06 september 2008 heeft burgemeester Mirjam Salet de Erepenning in Zilver verbonden aan de gemeente Spijkenisse uitgereikt aan mevrouw N.C. Schaasberg - Batenburg de Jong, inwoner van Spijkenisse.

De gemeenteraad heeft de zilveren erepenning toegekend aan mevrouw Schaasberg wegens haar maatschappelijke verdiensten voor de inwoners van Spijkenisse. De aanleiding van de uitreiking is de pensionering als verloskundige op 06 september 2008.

Mevrouw Schaasberg is vanaf 1969 in Spijkenisse werkzaam als verloskundige. Zij heeft in de tussenliggende periode om en nabij de 8500 bevallingen in Spijkenisse begeleid. Als verloskundige heeft zij zich sterk gemaakt voor een goede organisatie in de kraamzorg, voor kwaliteitseisen in de kraamzorg en voor uniformering van die kwaliteitseisen. Zij deed dit in een periode dat het inwonertal van Spijkenisse explosief groeide.

Voor dit streven heeft zij aan diverse regionale en landelijke bestuursorganen deelgenomen. Daarmee de inwoners van Voorne-Putten, en in het bijzonder Spijkenisse dienend. Regionaal was zij actief in de regionale afdeling van de Koninklijke Nederlandse Organisatie Verloskundigen en was zij lid van het bestuur/raad van toezicht van Kraamcentrum Haringvliet. Landelijk vertegenwoordigde zij de regio Voorne-Putten, en in het bijzonder Spijkenisse, in de medewerkersraad van OZ Zorgverzekering, alsmede in het Centraal College voor de Gezondheidszorg.

Op haar kenmerkende energieke wijze representeerde mevrouw Schaasberg op landelijk niveau de regio en Spijkenisse. De kraamzorg voor de Spijkenisser bevolking voer daar wel bij en is gegroeid tot een professioneel en goed uitgerust onderdeel van de gezondheidszorg. Het is de verdienste van mevrouw Schaasberg daar een belangrijke bijdrage aan te hebben geleverd.