Gemeente Purmerend

Meer dan 25.000 Purmerenders kiezen nieuw stadsplein

08 september 2008

Volksraadpleging groot succes

Meer dan 25.000 Purmerenders hebben de afgelopen week een keuze gemaakt voor een nieuwe invulling van de Koemarkt. Dit plein wordt al jaren de huiskamer van Purmerend genoemd. Duidelijk is dat de Purmerenders houden van hun Koemarkt. Het opkomstpercentage van meer dan 40% overtrof de kiesdrempel én alle verwachtingen. Nog niet alle inzendingen zijn binnen. Vrijdag 12 september wordt het winnende ontwerp bekend gemaakt.

Aangezien de kiesdrempel van 20% is gehaald neemt het gemeentebestuur de uitkomst van de stemming zonder meer over. Wethouder Hans Krieger is tevreden. "De opkomst is overweldigend. Het toont aan dat duizenden bewoners van Purmerend zich betrokken voelen bij de ontwikkelingen in onze stad".

Grote interesse
Van 1 tot en met 7 september konden alle Purmerenders vanaf 14 jaar hun voorkeur uitspreken voor één van de drie ontwerpen voor de nieuwe Koemarkt. De afgelopen weken ging het in Purmerend over weinig anders dan de Koemarkt. Al snel werd duidelijk dat de interesse groot was. De gemeentelijke website is in één week bijna dertig duizend keer bezocht. Ook een informatiemarkt met maquettes trok grote aantallen bezoekers.

De inzendingen per post kunnen nog tot woensdag 10 september binnenkomen bij onderzoeksbureau TNS NIPO. Het winnende ontwerp wordt vrijdagavond 12 september om 20.30 uur bekend gemaakt tijdens het festival 'Live in Muziek' op de Koemarkt. Op hetzelfde tijdstip verschijnt de uitslag ook op deze site.

Uiterlijk 1 januari 2010 is het nieuwe plein klaar.