Terwijl de staalprijzen stijgen en waterniveaus rijzen, biedt een bedrijf in de Verenigde Staten "betaalbare en groene" zeeweringoplossingen aan

08/09/2008 18:15

PR Newswire

ATLANTA, September 8 /PRNewswire/ --

- Met foto

Overal ter wereld levert de mens een eeuwigdurende strijd tegen stijgend zeewater. De stijgende waterniveaus, het resultaat van de opwarming van de aarde, bedreigen honderden miljoenen mensen. Zij hebben geen andere keuze dan barrières te bouwen in de vorm van zeeweringen of deze uit te breiden om zo hun levens en eigendommen te beschermen. Nu, met de stijgende kosten van bouwmaterialen zoals staal, is het bouwen van zeeweringen voor vele mensen en hele landen echter vaak niet meer haalbaar. Een bedrijf in de Verenigde Staten heeft hiervoor wellicht een oplossing met sterke industriële kunststof damwanden die de kosten verlagen en die gemaakt worden van hergebruikte materialen.

(Foto: http://www.newscom.com/cgi-bin/prnh/20080905/CLF071 )

Crane Materials International (CMI) produceert een breed scala aan damwandproducten onder de merknaam ShoreGuard. CMI specialiseert zich al meer dan 20 jaar in het ontwerpen van milieuvriendelijke damwandoplossingen die gemaakt zijn van industrieel hergebruikt kunststof en composieten. De producten worden ontworpen om beton en staal in zeeweringtoepassingen en andere barrières te vervangen.

"Van oudsher hebben bedrijven altijd staal of beton gebruikt," aldus John Irvine, president van het in Atlanta gevestigde CMI. "Op het moment is geen van beide een ideale optie. Beton scheurt en staalprijzen zijn nu al een tijd aan het stijgen. Het gebruik van industrieel hergebruikt kunststof is een oplossing die we niet over het hoofd mogen zien."

Vinyl wordt veel gebruikt en is een effectief materiaal voor het bouwen van zeeweringen, barrières, kades en pieren. Zeeweringen vormen een belangrijk onderdeel van elk kustgebied aangezien ze een barrière vormen die de zeebodem tegenhoudt en erosie tegengaat. Daarnaast zijn vinyl damwanden een "groen", milieuvriendelijk product, omdat ze gemaakt zijn van hergebruikte materialen en ze geheel recyclebaar zijn. Het materiaal reduceert ook, in vergelijking met traditionele materialen, de koolstofuitstoot tijdens de productie, transport en installatie.

"Structurele damwanden zijn een zeer rendabel materiaal om te gebruiken, waardoor het een win-winsituatie is," zegt Irvine. "Door deze weg te kiezen, besparen mensen geld en helpen ze het milieu zonder het probleem vergroten. Het kan niet beter."

Over CMI
Crane Materials International levert al meer dan 20 jaar geavanceerde technologie in composiet bouwmaterialen. CMI is een wereldwijde industrieleider in het leveren van damwanden voor gebruik in zeewering, kades, pieren en andere industriële toepassingen. Ga voor meer informatie over Crane Materials International naar de website:
http://shoreguard-damwanden.nl

Crane Materials International Contact:
Joe Gondek / marketingdirecteur/ +1-770-933-8166 x1123 / jgondek@cmilc.com

Opmerking voor redacteuren:
Een foto die gebruikt kan worden bij dit bericht is beschikbaar bij de European Pressphoto Agency (EPA) op http://www.epa-photos.com

Website: http://shoreguard-damwanden.nl

Joe Gondek, marketingdirecteur, Crane Materials International, +1-770-933-8166 x1123, jgondek@cmilc.com; foto: NewsCom: http://www.newscom.com/cgi-bin/prnh/20080905/CLF071, PRN Photo Desk, photodesk@prnewswire.com






-