Ingezonden persbericht


PERSBERICHT:

D66 Tilburg wil stand van zaken over tekort trainingsvelden jeugdopleiding Willem II

D66 Tilburg zal tijdens de commissievergadering van maandag 8 september opheldering vragen over de stand van zaken rondom het nijpende tekort van trainingsvelden voor de jeugdopleiding van Willem II. Op dit moment traint de jeugd van Willem II op 6 tot 7 locaties verspreid door de hele stad. "Voor Willem II is een goede jeugdopleiding van vitaal belang, om die op niveau te houden moet hier snel een oplossing voor komen" aldus Peter van Gool commissielid voor D66 Tilburg.

Door het afketsen van de door de gemeente gewenste hockey fusie tussen Hockeyclub TMHC Tilburg en Forward verviel de optie om het trainingscomplex te verhuizen naar de Bredaseweg waar nu de hockeyclub TMHC Tilburg gevestigd is. Sindsdien is er niet veel meer vernomen over de problematiek rondom het jeugdcomplex van Willem II. In een interview in de media gaf Andries Jonker (Willem II) aan dat er op een zo kort mogelijke termijn wat moet gebeuren Jonker (op TricoloresTV) "het is echt noodzaak om wat dat betreft het belang van Willem II voorop te zetten, vooral voor alle eigen belangetjes"

"De Jeugdopleiding van Willem II heeft een belangrijke positie in de regio, de club werkt met vele amateurverenigingen samen daarom is het van belang dat er zo snel mogelijk een oplossing komt aan dit kwantitatief en kwalitatief tekort aan velden voor de jeugdopleiding" aldus Peter van Gool. D66 Tilburg zal daarom aan verantwoordelijk wethouder Jan Hamming vragen wat de stand van zaken is en op welke termijn hier een oplossing in te verwachten is.

voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Peter van Gool - 06-51643951
Commissielid D66 Tilburg - pwhc.vangool@gmail.com

vriendelijke groet,
Peter van Gool
commissielid D66 Tilburg

Peter van Gool
| 06-51643951
| pwhc.vangool@gmail.com