Gemeente Delft

Tentoonstelling 'Taal Centraal' in DOK

Op maandag 8 september opent wethouder Saskia Bolten om 13.00 uur de tentoonstelling Taal Centraal in DOK. Deze tentoonstelling bevat foto s van fotografe Chantal Spieard en toont alledaagse vormen van lezen. Doel van de tentoonstelling is zichtbaar te maken welke rol lezen inneemt in het dagelijkse leven. En daarmee aandacht te vragen voor laaggeletterdheid. In Delft zijn er nog altijd ruim 9000 mensen die niet kunnen lezen en schrijven.

Als je niet kunt lezen en schrijven word je belemmerd in je dagelijks leven, zowel thuis als op het werk. Want wat heb je aan een krant, een boek of de ondertiteling op televisie? Hoe moet je een formulier invullen, een treinkaartje bij de kaartautomaat kopen of begrijpen wat er in die enveloppen zit die je door de brievenbus krijgt? En wat zeg je tegen je (klein)kinderen als zij een boek in je hand duwen om voor te lezen?

De tentoonstelling Taal Centraal is te bezoeken vanaf 8 september 2008, de eerste dag van de Week van Alfabetisering en blijft te zien tijdens de Week tegen Armoede. Saskia Bolten: Wie leert lezen komt een grote stap verder in de strijd tegen de armoede. Er gaat een nieuwe wereld open.

Voor meer informatie:
www.weekvandealfabetisering.nl www.gemeentedelft.info/armoede
www.dok.nl