Provincie Noord-Holland

Datum


5-9-2008

Onderwerp

Statencommissies aan de slag


Maandag 8 september hebben de provinciale Rekeningencommissie en de commissies Ruimtelijke Ordening en Grondzaken en Financiën, Europa en Personeel hun eerste vergadering na het zomerreces. Op hun agendas een veelheid aan uiteenlopende onderwerpen.

Zo staan de leden van de Rekeningencommissie stil bij de vorderingen die de organisatie in het eerste half jaar van 2008 heeft gemaakt in het werken volgens de regels van rechtmatigheid. Zij buigen zich ook over het interne automatiseringssysteem SAP en de verbeteringen die daaraan in het het 2e kwartaal van dit jaar zijn aangebracht.

De leden van de commissie ROG gaan zich beraden op een advies over de subsidieverordening op basis waarvan de provincie initiatieven ondersteunt van particulieren om zelf huizen te bouwen. Huisvesting van tijdelijke werknemers en de toekomstvisie van het Texelse dorp Oosterend zijn nog enige andere onderwerpen op de agenda van de commissie.

In het algemene deel van de agenda zal de heer Verroen aan de leden van de commissie FEPO uitleggen hoe het begrotingsprogramma Water zodanig kan worden herschreven dat nog meer inzicht in het voorgenomen beleid en de daarme gemoeid zijnde kosten kan worden geboden. Ook op de agenda het onderzoeksrapport van accountantskantoor Deloitte betreffende de financiële positie van de provincie Noord-Holland.