Gemeente Elburg

Elburg-Dronten

Onderzoek haalbaarheid openbaar vervoer Elburg-Dronten

De gemeente Elburg hecht veel waarde aan een goede bereikbaarheid van de gemeente en haar omgeving. Daarom voert de gemeente Elburg momenteel in samenwerking met de provincie Gelderland en de gemeente Dronten een onderzoek uit naar de haalbaarheid van een openbaar vervoerverbinding tussen de gemeenten Elburg en Dronten.

Het onderzoek wordt uitgevoerd onder inwoners van de gemeenten Elburg en Dronten. Met hulp van een enquête wordt inzicht verkregen in het reisgedrag en wensen van inwoners rondom het (openbaar) vervoer van en naar Flevoland.

Achterliggende reden van het onderzoek is dat automobilisten en fietsers plaatsen in Flevoland rechtstreeks kunnen bereiken via de brug over het Veluwemeer (N309) maar dat een directe busverbinding over de Elburgerbrug ontbreekt. Dit terwijl de bus een goed alternatief kan bieden voor de auto en ook inwoners die geen auto hebben de mogelijkheid geeft naar Flevoland te reizen. Flevoland biedt een aantal belangrijke publiekstrekkers zoals theater de Meerpaal in Dronten en attractiepark Walibi World in Biddinghuizen. Ook zijn diverse bedrijven en scholen in de polder gevestigd waar inwoners van de gemeente Elburg werken en leren. Voor inwoners van de gemeente Elburg is het daarom belangrijk dat plaatsen in provincie Flevoland goed bereikbaar zijn, zowel per auto als openbaar vervoer.

Vindt u het ook belangrijk dat de gemeente Elburg en omgeving voor iedereen goed bereikbaar is?

Maak dan uw wensen kenbaar en doe mee aan het onderzoek via www.onderzoekelburgdronten.nl