Politie Friesland

Politieberichten van maandag 8 september

Fryslân, 08-09-2008 o Politieberichten van zondag 7 september 11.00 uur t/m maandag 8 september 07.00 uur

Bolsward: inbraak in bedrijf

De politie stelt een onderzoek in naar een inbraak tussen zondagmorgen 8.45 en 9.00 uur in een bedrijf aan De Marne. Via de alarmcentrale kwam een melding binnen van een inbraak bij dit bedrijf. Ter plaatse werd niemand meer aangetroffen. Men is door een raam open te breken het pand ingekomen, waarna vier besturingskasten werden meegenomen. Een 46-jarige man uit Easterein deed aangifte.

Buitenpost: motorrijder onderuit

De politie heeft zondagmiddag een onderzoek ingesteld naar een eenzijdig ongeval op de Bruggelaan, waarbij een 29-jarige motorrijder uit Drachten gewond raakte. De man reed richting de Dijkhuisterweg, toen hij voor de bocht te hard in de achterrem kneep. Hij verloor hierdoor de controle over de motor, kwam in de berm terecht, raakte een verkeersbord en kwam ten val. De man is met letsel aan zijn hand per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

Tytsjerk: inbraak in woning

De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de inbraak zondagavond in een woning aan de Woelwijk. Hier werd een garagedeur geforceerd om binnen te komen, waarna een flatscreen werd meegenomen. De eigenaar moet nog aangifte doen.

Leeuwarden: vrouw beroofd van tas

De politie onderzoekt een overval van zondagmiddag, waarbij een 62-jarige vrouw uit Leeuwarden op het Beursplein van haar tas werd beroofd. De vrouw fietste vanuit het centrum richting Zuiderplein toen zij merkte dat iemand in haar fietstassen zat. Daarna zag ze een voor haar onbekende man met haar tas op een damesfiets wegfietsen. Het signalement van de dader luidt: blanke man van ongeveer 23 jaar met een verzorgd uiterlijk, lengte rond de 1.75 1.80, mager postuur, kalend. De man droeg een donker kort jack met een licht gekleurde capuchon en een donkere broek.

Leeuwarden: aanrijding met letsel

De politie heeft zondagmiddag op de Zwettestraat een aanrijding afgehandeld tussen twee automobilisten, waarbij een 19-jarige man uit Leeuwarden gewond raakte. De man reed vanuit de James Wattstraat de Zwettestraat op. Hij gaf hierbij geen voorrang aan de 66-jarige automobiliste uit Abbega die op de Zwettestraat reed en een aanrijding was het gevolg. De man is met onbekend letsel per ambulance naar het ziekenhuis in Leeuwarden vervoerd.

Joure/Lelystad: verdachten poging inbraak aangehouden na 1-1-2 meldingen

De politie heeft zondagavond vijf personen kunnen aanhouden nadat getuigen met 1-1-2 gebeld hadden. Rond 18.00 uur kwam een melding binnen dat een tweetal mannen met auto zich verdacht gedroeg in de wijk De Wyldehoarne. Ter plaatse werd niemand meer aangetroffen, maar toen er een uur later een melding binnenkwam van een inbraak in een woning aan de Oer de Feart, leek dit om dezelfde personen te gaan. Bij de woning was geprobeerd de achterdeur te forceren, maar nadat de melder dit opgemerkt hadden, gingen de personen ervandoor. Niet veel later konden, dankzij het doorgegeven signalement, de personen aangehouden worden nabij Lelystad. Zij zijn overgebracht naar het bureau in Lelystad en voor nader onderzoek ingesloten.