Ingezonden persbericht


Amersfoort, 3 september 2008

PERSBERICHT

Conceptronic introduceert de Grab´n´GO wireless 300 Mbps 11n Media Titan

Conceptronic presenteert de Media Titan, een 300 Mbps 11n draadloze HD mediaspeler en harddiskrecorder met tweevoudige interne DVB-T tuner. Met deze Media Titan anticipeert Conceptronic op de groeimarkt voor ongecodeerde DVB-T zenders in een aantal landen. Dankzij de tweevoudige digitale tuner kan de consument een film of tv-programma opnemen en tegelijk op een ander kanaal naar een tweede tv-programma kijken. De Media Titan geeft HD-bestanden tot 1080p weer.

Sleutelwoord: gebruiksgemak

De Media Titan onderscheidt zich door een eenvoudig ontwerp en een unieke afstandsbediening met scrollwiel en slechts 11 toetsen voor snel en gemakkelijk navigeren. De elektronische programmagids (EPG) bevat een duidelijk overzicht van de programma's die nu en later door de verschillende stations worden uitgezonden. Blader eenvoudig naar het programma dat u wilt opnemen en de opname wordt geprogrammeerd.

De tuner ondersteunt pauzeren van tv (time shifting), wat bijvoorbeeld handig is als u een gedeelte van een programma wilt overslaan of juist niets wilt missen als u even weg moet. U hoeft alleen maar op de knop te drukken en het programma staat stil. Wanneer u opnieuw op de knop drukt, gaat het programma verder waar u gebleven was.

Optimale compatibiliteit

Naast opnemen kan de speler ook XviD, WMV9, MPEG 1/2/4, AVI, ISO en VOB filmbestanden afspelen, en bovendien 1080p HD films zoals H.264 MKV. Ook de volgende foto- en muziekformaten worden ondersteund: BMP, GIFF, JPEG, PNG, MP3, OGG, WAV en WMA (VBR). Het materiaal kan worden afgespeeld vanaf de locale harde schijf of vanuit het netwerk. De Media Titan voldoet aan DLNA 1.5 en bevat een UPnP AV-client. Dit betekent dat iedere gebruiker via het netwerk foto's, muziek en films kan streamen en kopiëren vanaf een pc of een NAS-opslagapparaat met UPnP AV-server, zowel via netwerkkabel als draadloos!

De Media Titan heeft 3 USB-poorten om externe opslagapparaten aan te sluiten, zoals een USB-stick of externe harde schijf, en de bestanden die daarop staan rechtstreeks op tv af te spelen. De HDMI-aansluiting en de meegeleverde HDMI-kabel zorgen voor optimale HD beeldkwaliteit. Dankzij de geïntegreerde optische SPDIF-aansluiting kunt u digitale luidsprekers of een home cinema system aansluiten en genieten van 5.1 Dolby Surround geluid.

Conceptronic zal de Media Titan vanaf eind september uitleveren (met en zonder 802.11n draadloos netwerk), te beginnen in Duitsland, Spanje, Portugal, Nederland, België, Italië en Frankrijk. Daarna zal hij in meer landen beschikbaar komen.

Als optimaal gebruiksgemak, het afspelen van allerlei soorten mediabestanden en digitaal opnemen op je verlanglijstje staan, moet je beslist de enorme mogelijkheden van de Conceptronic Grab'n'GO Media Titan op je in laten werken!

Mogelijkheden in een oogopslag:


· Gestroomlijnd ontwerp en een stijlvolle afstandsbediening met scrollwiel en slechts 11 toetsen; de navigatie kan voor 90% met het scrollwiel worden uitgevoerd


· Bijzonder handige bediening dankzij grafische gebruikersinterface


· Neem al uw favoriete tv-programma's en films op van free-to-air DVB-T tv-stations


· Maak uw eigen playlist met films, muziek en foto's


· Geeft alle populaire HD digitale mediaformaten weer (video, foto's, muziek)


· Geeft HD-materiaal tot 1080p weer


· Stream alle digitale media direct van uw pc en andere compatibele opslagapparaten zoals de Conceptronic Grab'n'GO NAS producten


· High speed USB 2.0 poort voor rechtstreekse verbinding met uw computer en drie USB 2.0 host-poorten om extra opslag aan te sluiten, zoals een externe harde schijf of flashgeheugen


· 10/100 Mbps netwerkaansluiting en ingebouwde draadloze 300 Mbps 11n netwerkadapter

Technische specificaties:


· TV-formaat: PAL/NTSC


· Ingebouwde tweevoudige DVB-T tuner met signal pass-through (doorgifte van tv-ingangssignaal)


· HDMI en composiet video-uitgangen


· Analoge en optische digitale geluidsuitgang (SPDIF)


· 10/100 Mbps ethernetpoort


· Ingebouwde draadloze 300 Mbps 11n netwerkadapter met geïntegreerde antennes (802.11n)


· Ondersteunde formaten: H.264 MKV, XviD, WMV9, MOV, M2TS, TS, ISO, MPEG 1/2/4, AVI, SVCD, VCD, BMP, GIFF, JPEG, PNG, MP3, OGG, WAV, WMA, (VBR)


· USB 2.0 poort (voor rechtstreekse aansluiting op uw computer)


· 3x USB 2.0 host-poort


· DLNA 1.5 en UPnP AV compatibel


· Afmetingen: 27,5 x 24 x 4,5 cm (BxDxH)


· Compatibel met Windows 2000/XP en Vista(tm)

Conceptronic - het Europees geregistreerde communicatiemerk van Nedfield Holding NV - is specialist op het gebied van mobility & connectivity, zowel voor de zakelijke als de consumentenmarkt.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Conceptronic

2L International B.V. (a Nedfield company)

Postbus 150

3800 AD AMERSFOORT

Tel: 033 - 45.49.450

Fax: 033 - 45.49.460
E-mail: info@conceptronic.net

Internet: www.conceptronic.net/mediatitan