Ingezonden persbericht


Oudeschoot, 8 September 2008

Baarsma Wine Group kondigt acquisitie in UK aan: Versterking van positie in het hogere segment van de wijnmarkt

Baarsma Wine Group Holding, een van de leidende wijndistributeurs in Europa, kondigt het voornemen aan om Armit te kopen. Armit, een toonaangevend wijndistributiebedrijf in Fine Wines - het hogere wijnsegment - is gevestigd in Londen. Armit s huidige management team zal tevens deelnemen in deze nieuwe onderneming. Daarmee onderschrijven zij de ambitie die Baarsma Wine Group heeft met betrekking tot het Verenigd Koninkrijk.

Armit is een van de meest gerenommeerde wijnhandelaren in Londen, gericht op het hogere kwaliteitssegment wijnen. Met ruim 20 jaar ervaring in Londen, hét handelscentrum voor topwijnen uit de Bordeaux en Bourgogne en ruim 31 miljoen Euro omzet, richt Armit zich met name op het segment Direct-to-Consumer, horeca en internationale wijninkopers.

Baarsma Wine Group zet met deze acquisitie haar eerste stap op Engelse bodem en heeft het voornemen om hier meerdere acquisities te doen. De acquisitie is volledig in lijn met de Buy and Build strategie van Baarsma Wine Group en wordt derhalve ten volle gesteund door AAC Capital Partners.

Cees de Rade (C.O.O. Baarsma Wine Group) zegt: Wij zijn zeer verheugd over deze overname. We zien dit als onze eerste stap in het Verenigd Koninkrijk. Het Armit management team is zeer professioneel en gemotiveerd en deze onderneming biedt bovendien veel synergiemogelijkheden binnen de Baarsma Wine Group. Tevens versterkt zij onze positie in dit hogere wijnsegment.

Ian Ronald (C.E.O. Armit) zegt: Armit is trots deze aansluiting bij een gerenommeerd en innovatief wijndistributiebedrijf als Baarsma Wine Group te vinden. Bovendien geeft zij ons de ruimte om onze groeistrategie te realiseren, met behoud van onze service, klantgerichtheid en tradities .

Over Baarsma Wine Group Holding
Baarsma Wine Group Holding (BWGH) is een wereldwijd opererende wijndistributeur met een snel groeiend distributienetwerk in alle sectoren van de wijnmarkt. BWGH is ruim 30 jaar geleden in Nederland opgericht en heeft zich ontwikkeld tot een van de belangrijkste spelers in de Europese wijnmarkt. Met een jaaromzet van ruim 200 miljoen euro en ruim 300 werknemers is het een snelgroeiend en dynamisch bedrijf. Met een verfrissende filosofie en een vernieuwende aanpak streeft BWGH ernaar het verschil te maken in de competitieve wereld van de wijnen.