Ingezonden persbericht


13,3 inch notebook is zwaargewicht in prestaties, maar lichter dan lucht

Samsung lanceert met X360 een vederlicht notebook

Delft, 8 september 2008 - Samsung introduceert met de X360 haar meest innovatieve notebook die uiterst licht van gewicht is. Om tegemoet te komen aan de eisen van de mobiele professional combineert de X360 extreme prestaties met de behoefte om altijd in verbinding te zijn met de wereld om je heen.

Hoewel de dunne Samsung X360 met 1,27 kg een lichtgewicht is, boet de notebook niet in op functionaliteit. De X360 biedt alles wat nodig is. De Samsung X360 heeft 3 USB-poorten, een ingebouwde HDMI-verbinding, een 34 mm express kaart-ingang en een VGA-uitgang. Om snel documenten, beeld, video en muziek uit te wisselen beschikt de X360 over een 7 in 1 kaartlezer, Bluetooth 2.0+EDR* (Enhanced Data Rate) en de supersnelle 802.11n wireless technologie. Daarnaast heeft de X360 een geïntegreerde digitale webcam waarmee videoconferencing en live-messaging eenvoudig is. Speciaal voor zakelijke gebruikers en mensen met een kantoor aan huis heeft de X360 een 10/100/1000 Ethernet LAN-verbinding. Deze notebook ondersteunt het Samsung P-Dock, een docking station dat tal van extra snoeren en kabels overbodig maakt. Via het docking station is een verbinding in één klik gemaakt en beschikt de notebook over een grote keuze in extra toegangspoorten.

Iedere resultaatgerichte professional vergt het uiterste in mobiel-zijn. Om altijd en overal te kunnen werken, draait de X360 op een verwisselbare 6 cell accu die tien uur onafgebroken gebruik garandeert. Het efficiënte energieverbruik van de X360 is ondersteund door de Intel(TM) Centrino(TM) 2 Ultra Low Voltage processor technologie en een innovatief 13,3 inch WXGA (1280x800) LED scherm. De backlighttechnologie van het scherm zorgt voor een significant lager stroomverbruik. Bovendien scoort het scherm 33% hoger in helderheid dan traditionele LCD-schermen. Onder alle lichtomstandigheden is het hierdoor prettig werken. Daarnaast heeft de Samsung X360 een nieuwe 45 nano-meter grote Intel(TM) Core(TM)2 Duo mobile processor, waarmee letterlijk de kracht van twee processors in één is verenigd. Zo zijn alle applicaties zonder moeite te openen.

Via de geïntegreerde HDMI-verbinding kan van alle data van de notebook in high definition worden genoten op een HD monitor, een HD-TV of home theatre system. De HDMI-verbinding zorgt voor een 100% ongecomprimeerde weergave van audio- en videosignalen voor de maximale high definition-ervaring. Door de Intel(TM) Graphics Media Accelerator X4500 graphics core zijn de prestaties op het gebied van graphics, beeldkwaliteit en weergavemogelijkheden uitzonderlijk hoog.

De Samsung X360 heeft een Protect-O-Edge(c) casing die bestaat uit duurzame magnesiumlagen voor een sterk, ergonomisch en stijlvol product. Waar mogelijk heeft Samsung ook in de X360 haar eigen geheugen-, accu- en display-componenten toegepast.

De X360 heeft de optie van een ultrasnelle en betrouwbare 128GB Solid State Drive (SSD)* die opmerkelijk betere prestaties levert dan een typische Hard Disk Drive (HDD). Zeker met een boot time die 25 tot 50% sneller is en een data access time die tot 300% (53MB/s) sneller is bij het lezen en 150% (28MB/s) bij het schrijven. Omdat SSD's geen bewegende onderdeeltjes bezitten, wegen deze disks minder, verbruiken ze minder stroom en is er minder kans op fouten en schade. De Samsung X360 presteert hierdoor beter en gaat langer mee.

Het is een prettige gedachte dat elke notebook van Samsung vergezeld gaat van goede garantie en service. Mocht er onverhoopt iets misgaan met de notebook, dan garandeert Samsung gedurende twee jaar een snelle ophaal-, bezorg- en reparatieservice.

De Samsung notebook X360 is verkrijgbaar vanaf oktober voor een verkoopadviesprijs ¤ 1.499,- inclusief BTW.

b22bb1.gif

Samsung Electronics
Onder het motto 'The future is not to be predicted, but to be created' is Samsung Electronics uitgegroeid tot marktleider op vele gebieden. Variërend van monitoren en LCD-TV's tot mobiele telefoons en geheugenchips. Samsung is een van de snelst groeiende merken ter wereld van de afgelopen vijf jaar. Op dit moment staat Samsung op de 21ste positie van de ranglijst van de meest waardevolle merken in de Interbrand Global Brands top 100. Wereldwijd zijn bij Samsung 150.000 werknemers actief in 134 vestigingen in 62 landen. In 2007 behaalde Samsung Electronics wereldwijd een totale omzet van US$ 103,4 miljard. Samsung Electronics Benelux is met een omzet van meer dan ¤ 1 miljard een van de weinige '1 billion euro companies' in de Benelux. Samsung scoort niet alleen in marktaandelen sterk. Jaarlijks besteedt Samsung bijna 10% van haar omzet aan R&D. Met vijf designcentra over de hele wereld laat Samsung zien dat innovatie om meer dan technologie draait. Samsung laat zich inspireren door de lifestyles van consumenten. De internationale waardering voor de vernieuwende producten is groot. In 2007 won Samsung 26 IF product design awards en 22 Red dot design awards. Voor meer informatie over Samsung Electronics Benelux kunt u bellen naar 0900-SAMSUNG (¤ 0,10 p/m) of www.samsung.nl bezoeken.