Ingezonden persbericht


SP: Bij Tilburgs "nee" megamall nergens anders in Brabant

De hevige discussie over wel of geen megamall in Tilburg wordt volgens de SP behoorlijk vertroebeld door naar chantage neigende uitspraken van externe adviseurs die de gemeenteraad onder druk moeten zetten om toch maar vooral "ja" te zeggen tegen de mall. Winkelplanningsdeskundige Brayé dacht raadsleden voor de mall te winnen met de suggestie: "Als wij het niet doen, doen anderen het wel." Om de discussie weer enigszins te zuiveren, stelt de Tilburgse SP-raadsfractie voor om met alle Brabantse gemeenten af te spreken dat bij een "nee" van de Tilburgse gemeenteraad de megamall ook nergens anders in Brabant komt.

SP-fractievoorzitter Veerle Slegers: "We roepen het Tilburgs college op om samen met de andere Brabantse gemeenten in een convenant vast te leggen dat de mall in elk geval niet elders in Brabant komt ingeval een meerderheid van de Tilburgse raad in oktober zich tegen vestiging in Tilburg uitspreekt. Het zou ook het provinciebestuur kunnen zijn dat het initiatief neemt tot zo'n convenant. En laten we dan meteen afspreken dat bij een volgende soortgelijke mega-investering met mega-gevolgen er beter overleg wordt gevoerd met andere gemeentes. Zodat je als gemeentebestuur niet meer door projectontwikkelaars en hun adviseurs kunt worden uitgespeeld tegen je collega's."

Ondertussen gaat de SP door met het verzamelen van de meningen van Tilburgers over de mall. Aanstaande donderdag 11 september delen SP-ers bij de grote AH-vestiging in de Jan Heijnstraat flyers uit met de voornaamste voors en tegens, en met de vraag: "Maar wat vindt ú eigenlijk?". In de komende tijd volgen ondermeer nog de Korvelseweg, de Heyhoef, het Wagnerplein en de Heuvelstraat.

Meer info:

SP Tilburg

Veerle Slegers 06 5117 39 32


---- --