Ingezonden persbericht


Loewe Reference Mediacenter

Baanbrekend Multiroom-systeem van Loewe brengt muziek draadloos in elke kamer

Multiroom-audioserver met harde schijf voor muziekarchief; high-end-dvd-speler

Amsterdam, 8 september 2008 Op de IFA beleefde het Reference Mediacenter van Loewe zijn première. De IFA, Europa s grootste beurs voor consumentenelektronica, vond plaats in Berlijn van 29 augustus tot en met 3 september 2008. Het Reference Mediacenter is een perfecte combinatie van chic design en de allermodernste techniek. Met dit apparaat verlegt Loewe de grenzen voor Home Entertaiment.

Het Reference Mediacenter is uitgevoerd met een stijlvol weggewerkte cd- en dvd-speler, een FM-RDS-stereotuner, een analoge audio-ingang, een iPod-interface en twee USB-ingangen. Het Mediacenter beschikt over een draadloos netwerk. De gebruiker kan alle op dat netwerk aangesloten apparaten in huis via de afstandsbediening en de mediaspeler bedienen. Tegelijkertijd dient het netwerk als basis voor een grenzeloos uit te bouwen Multiroom-systeem voor een unieke, individuele muziekervaring in elke kamer van het huis.

Met harde schijf en Gracenote-muziekdatabank

Het Reference Mediacenter, dat plat aan de wand of op een chique staande voet te monteren is, beschikt over een harde schijf van topklasse. Hierop kan men een compleet persoonlijk muziekarchief opslaan. De cd-lade bevindt zich aan de zijkant van het Mediacenter. Met een druk op de knop kan de gebruiker muziektitels binnen enkele minuten op de interne harde schijf archiveren. Dit gebeurt door cd-ripping in MP3-formaat. Er is keuze uit 128 kbit/s tot 320 kbit/s. Ook ongecomprimeerde cd-kwaliteit (44,1 kHz, 16 bit stereo) is mogelijk. Voor iedere muziektitel slaat het Mediacenter extra informatie op, zoals muziekgenre, artiest en cd-hoesje. Een groot deel van deze gegevens staat op de Gracenote-muziekdatabank op de harde schijf. Via internet kan de gebruiker deze databank regelmatig actualiseren.

Ieder gezinslid kan in zijn of haar eigen kamer toegang krijgen tot het centrale muziekarchief en genieten van zijn of haar persoonlijke muziekkeuze. Met een druk op de knop kan ieder gezinslid aan elke titel een persoonlijke waarde toekennen. Dit is handig voor gebruikers die bijvoorbeeld muziek willen afspelen in de shufflestand, van een bepaald genre of in een bepaald tempo.

Tienduizenden muziektitels op de harde schijf

De harde schijf van het Reference Mediacenter biedt naast de Gracenote-databank ook ruimschoots plaats aan tienduizenden muziektitels in MP3-formaat of aan honderden cd s in ongecomprimeerde topkwaliteit. Het opbouwen van een persoonlijk muziekarchief kost veel tijd, moeite en geld. Daarom beschermt het Mediacenter van Loewe de opgeslagen bestanden. Naast de harde schijf voor het werkgeheugen beschikt het Reference Mediacenter over een tweede harde schijf. Deze tweede schijf is een spiegel van de eerste. Dit betekent dat alle gegevens identiek als back-up worden opgeslagen op deze spiegelschijf. Dit biedt de gebruiker een optimale bescherming tegen gegevensverlies.

Zeer veel bedieningsgemak

De gebruiker bedient het Reference Mediacenter met de zeer gebruiksvriendelijke afstandsbediening. Deze is bovendien zeer ergonomisch vormgegeven en hoogwaardig afgewerkt, en beschikt over een uiterst contrastrijk VFD-display (Vacuüm Fluorescerend Display). Op het scherm ziet de gebruiker de muziektitel die het apparaat afspeelt of de naam van het (internet)radiostation dat aanstaat. De rest van de bediening bijvoorbeeld het doorzoeken van het muziekarchief of de selectie van de zenders gebeurt via de Full HD-flat-tv die via een HDMI-interface is aangesloten. De Full HD-televisie geeft uiteraard ook de dvd s perfect weer. Als het Reference Mediacenter dvd s afspeelt, dient het apparaat tegelijkertijd ook als basis voor perfect surroundgeluid. Het Mediacenter beschikt niet alleen over een decoder voor het Dolby-5.1-formaat, maar ook over de aansluitingen voor actieve luidsprekersboxen en een subwoofer.

De gebruiker kan de componenten in verschillende ruimten in huis via het draadloze netwerk (LAN, WLAN of Powerline) met de afstandsbediening aansturen. De reeds leverbare lijn van platte tv-toestellen, Loewe Connect, is hiervoor bijvoorbeeld zeer geschikt. De tv s in deze lijn hebben een geïntegreerde LAN/WLAN-module, evenals de Individual Sound Multiroom Receiver, die nu op de IFA wordt gepresenteerd. Deze LAN/WLAN-receiver heeft twee krachtige, digitale eindversterkers met 50 watt vermogen per kanaal. Ook is er een aansluiting voor een actieve subwoofer aanwezig.

Open Multiroom-platform

Het Multiroom-netwerk is een open platform. Dit houdt in dat het netwerk ook geschikt is voor niet-Loewe-apparaten (UPnP clients). De gebruiker kan apparaten als notebooks, pda s en mobieltjes plug-and-play koppelen aan het netwerk. Elk apparaat (client) heeft daarbij afzonderlijk toegang tot een andere audiobron van het Mediacenter, of kan met een druk op de knop deelnemen aan de Party-mode .

Het Reference Mediacenter zal in de zomer van 2009 leverbaar zijn in een glanzende behuizing van aluminium en glas. Door zijn diepte van slechts 64 mm kan de gebruiker dit apparaat als een klein kunstwerk aan de wand hangen. Als alternatief zijn ook een Table Stand en een Floor Stand leverbaar.

-Einde persbericht -