Gemeente Delft

Delft wil Deltaregisseur

Het college van B&W neemt met grote belangstelling kennis van het rapport van de Deltacommissie. Water & Deltatechnologie is speerpunt van de gemeentelijke ontwikkelingstrategie. Het college biedt ruimte en infrastructuur om tot een nog verdere versterking van de nu al aanwezige kennisinstituten te komen in Delft.

De Deltacommissie onder voorzitterschap van oud-minister Veerman brengt advies uit aan de regering over bescherming van Nederland tegen de gevolgen van klimaatverandering. Waterveiligheid (bedreiging), maar ook Bouwen met natuur (kansen) zijn hierin centrale elementen.

Speerpunt

Water- en deltatechnologie is een van de vier speerpuntclusters van het beleid. De gemeente biedt daarom ruimte en infrastructuur aan kennisinstituten zoals onder meer Deltares, TNO, TU Delft en Hoogheemraadschap Midden Delfland. Delftse instituten willen bovendien komen tot een Watercentrum in Delft waar Water & Deltatechnologie centraal staat. Hiermee willen wij kansen van Water & Deltatechnologie, Bouwen met de natuur breed uitdragen naar professionals en het brede publiek.Het Ministerie van Verkeer en Waterstaat is inhoudelijk betrokken bij deze ontwikkeling. Wethouder Vuijk: De commissie Veerman adviseert om een Deltaregisseur aan te stellen. Ik kan me zo voorstellen dat deze zich vestigt in het Watercentrum in Delft.

Voor meer informatie, Hans Buskes: 015-2197249

Met vriendelijke groet,
Hans Buskes
Gemeente Delft
afdeling Communicatie
tel. 015 - 2197249
mob. 06 - 53986131
Postbus 78, 2600 ME Delft
M. Nijhofflaan 2, 2624 ES Delft
afwezig op woensdag